Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 05.08.2024 13:00 Güncelleme: 05.08.2024 14:28

Yavaş, Uluslararası Başkent Kültürel Etkileşim Buluşmaları'na katıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Gençlik Parkı'nda düzenlenen "Uluslararası Başkent Kültürel Etkileşim Buluşmaları"nda yer aldı.
Yavaş, Uluslararası Başkent Kültürel Etkileşim Buluşmaları'na katıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Gençlik Parkı’nda Ankara Büyükşehir Belediyesi, Keçiören Belediyesi, Ankara Kent Konseyi ve Ankara Katılımcı Yönetim Derneği iş birliğiyle düzenlenen “Uluslararası Başkent Kültürel Etkileşim Buluşmaları”na katıldı.

Başkan Yavaş etkinlikte yaptığı konuşmada, “Gördüğünüz gibi çeşitli ülkelerden gelen folklor gruplarının aslında birçoğunun birbirine benzer figürleri var. Çünkü coğrafya ortak, Kafkasya, Anadolu, Balkanlar figürlerin birbirine benzemesi gayet doğal çünkü birbirinden etkileniyorlar. İşte özellikle Türk dünyası coğrafyasında ortak kültür var. Bu mirasın kaybolmaması lazım"ifadelerini kullandı.

Düzenlenen etkinlikte bulunmaktan onur ve gurur duyduğunu kaydeden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ise şöyle konuştu:

“Geçen hafta biliyorsunuz biz Keçiören'imizde Uluslararası Türk Dünya Şölenimizi gerçekleştirdik. Biz bunu burada yaparken uluslararası arenada Türk bayraklarıyla veyahut da muhtarlık bayraklarıyla yaşayan bütün Türk soydaşlarımızın, kardeşlerimizin meşruiyeti, tescilini geçen hafta Keçiören'de ortaya koyduk. Bugün buradaki temsilden de onur ve gurur duyuyoruz."