Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Ekonomi Servisi 19.07.2024 10:28

Yarının teknolojileri Türk Telekom Ventures ile yükseliyor

Türk Telekom Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan, "Şirket 2023 yılında 2,2 milyar dolar değerleme ile 270 milyon dolar yatırım almıştı. Sadece 1 yılda değerlemesini ikiye katladı"
Yarının teknolojileri Türk Telekom Ventures ile yükseliyor

Türk Telekom Ventures'ın yer aldığı DTCP (Digital Transformation Capital Partners) fonunun yatırım yaptığı Kanada merkezli yapay zeka girişimi Cohere, 5 milyar dolarlık değerleme ile 450 milyon dolar yatırım aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom'un girişim sermayesi şirketi Türk Telekom Ventures, girişim fikirlerini destekleyerek girişim ekosisteminde değer yaratmayı sürdürüyor.

Türk Telekom Ventures, global girişimcilik ekosistemindeki çeşitli fonlara yatırım yaparak Türk girişimcilik ekosistemini büyütmeyi ve Türkiye'yi yeni teknolojiler ile geleceğe taşımayı amaçlıyor.

Üretken yapay zeka alanında OpenAI gibi büyük teknoloji firmalarının rakibi olan Cohere, aldığı bu yeni yatırım ile değerlemesini 5 milyar dolara çıkardı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Telekom Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan, Cohere girişiminin Türkiye'nin teknoloji ekosistemine önemli katkılar sunacağını belirtti.

Özhan, "Türk Telekom Ventures ile Türkiye'deki girişimleri yurt dışına taşımakla kalmıyor, dünyadaki gelişmeleri takip ederek ve dünyayı değiştirecek girişimlere yatırım yaparak yarının şekillenmesinde önemli bir rol oynuyoruz. Tüm dünyayı etkisi altına alan üretken yapay zeka alanındaki Cohere de bu girişimlerden biri. Cohere'in yenilikleri ile ülkemiz ve teknoloji ekosistemimize öncü katkılar sunacağı için mutluluk duyuyoruz. Şirket 2023 yılında 2,2 milyar dolar değerleme ile 270 milyon dolar yatırım almıştı. Sadece 1 yılda değerlemesini ikiye katladı." değerlendirmesinde bulundu.