Teknoloji Kaynak: Özlem PALA 27.05.2024 14:15

Yapay Zeka Yaz Okulu Başlıyor

Bilim Türkiye, geleceğin teknolojisine öncülük etmek ve yapay zeka dünyasında iz bırakmak isteyen gençlere yaz okulu düzenliyor. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının uluslararası markası olan Bilim Türkiye'nin hayata geçirdiği yaz okulu, lise öğrencilerini teknolojinin sınırlarını zorlamaya davet ediyor. Öğrencilere, 2024 yazında iki aşamadan oluşan bir eğitim programıyla yapay zeka dünyasında heyecan dolu ve ilham verici bir eğitim programı sunuluyor. İstanbul'da ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen yaz okulu için son başvuru tarihi 3 Haziran.
Yapay Zeka Yaz Okulu Başlıyor

Yapay zeka dünyasında yerini al!

Yapay zeka yaz okulu, çevrim içi ve yüz yüze hibrit sistem ile iki aşamalı olarak gerçekleştiriliyor. Yüz yüze eğitime katılmak isteyen aday öğrencilerin T3 Akademi platformu üzerinden sunulan çevrim içi programlama eğitimini tamamlaması gerekiyor. İlk aşamada 3 hafta boyunca öğrenciler kendi hızında öğrenerek temel programlama becerilerini kazanıyor. Yapay zekaya ilk adımın atıldığı eğitimin sonunda, programlama dünyasında öğrencilerin motivasyonunun artması ve yeni projelere başlamak için hazır olmaları hedefleniyor.

 

Uygulamalı projelerle gerçek deneyimler

İkinci aşama olan yüz yüze yapay zeka eğitiminde ise gençleri gerçek deneyimler bekliyor. Çevrim içi eğitimleri başarıyla tamamlayanlar arasından seçilen en başarılı 60 öğrenci yüz yüze eğitim almaya hak kazanıyor. 2024 yazında yüz yüze eğitim için öğrencilere iki eğitim dönemi sunuluyor. 1-31 Temmuz veya 1-31 Ağustos 2024 tarihleri arasında düzenlenecek yüz yüze eğitimlerde yapay zekanın derinliklerine inme, uygulamalı projelerle gerçek deneyimler yaşama ve alanında uzman eğitmenlerden birebir eğitim alma fırsatı bulunuyor. Yapay zeka yaz okulu, en iyisi olmak için mücadele edecek genç beyinlerin potansiyellerini ortaya çıkarmasına imkan tanıyor.