Teknoloji Kaynak: FEHİM KAYACAN 15.08.2024 13:00 Güncelleme: 14.08.2024 15:12

Yandex Metrica ve AppMetrica'nın yüksek güvenlik seviyesi onaylandı

Yandex'in websitesi analiz aracı Metrica ve Yandex Ads hizmet portföyünde yer alan hepsi bir arada uygulama analiz platformu AppMetrica'nın ISO 27001 sertifikası onaylandı. Metrica'yı dönüşümlerin uygulanması için tüm Ecomm+ müşterilerine yönelik olarak yükleyen Yandex Ads, Ecomm+ kullanıcılarının verilerine daha fazla güvenlik seviyesi ekleyebilmesini sağlıyor.
Yandex Metrica ve AppMetrica'nın yüksek güvenlik seviyesi onaylandı

Yandex’in websitesi analiz aracı Metrica ve Yandex Ads hizmet portföyünde yer alan hepsi bir arada uygulama analiz platformu AppMetrica’nın ISO 27001 sertifikası onaylandı. Metrica'yı dönüşümlerin uygulanması için tüm Ecomm+ müşterilerine yönelik olarak yükleyen Yandex Ads, Ecomm+  kullanıcılarının verilerine daha fazla güvenlik seviyesi ekleyebilmesini sağlıyor.

Yandex Metrica ve AppMetrica hizmetlerinin yüksek güvenlik seviyesi yıllık ISO/IEC-27001 denetimi sonucunda onaylandı. Yandex Ads Türkiye, Orta Doğu ve Güney Asya Ajans Ortaklıkları Lideri Nejla Bilge Atila şunları söyledi:

"Veri toplama, her türlü çevrimiçi işletmenin önemli bir parçasıdır ve kullanıcılar online mağazaları ve diğer web sitelerini ziyaret ettiklerinde kişisel verilerinin güvende olduğunu bilmek isterler. Reklamcılık sektöründe veri güvenliği söz konusu olduğunda, Yandex Metrica işletmelere güvenli, güvenilir ve ücretsiz bir çözüm sunuyor.”

Atila, AppMetrica hizmetinin metrica analitiği konusunda uzmanlaşmış Yandex Ads iş ortağı ağından da talep edilebileceğini sözlerine ekledi.

Bağımsız denetçiler tarafından şirketin risk ve güvenlik açığı yönetim sistemlerinin, güvenli geliştirme uygulamalarının ve diğer veri koruma teknolojisi çözümlerinin Uluslararası Standardizasyon Örgütü tarafından belirlenen standartlara uygun olup olmadığı değerlendirildi.

Denetim, Metrica ve AppMetrica'daki güvenlik ve risk yönetimi sistemlerinin ISO standartlarına uygun olarak oluşturulduğunu, geliştirildiğini, kullanıcı bilgilerinin ve verilerinin korunmasını sağladığını doğruladı.

ISO/IEC-27001, şirketlerde bilgi güvenliği yönetimi için gereksinimleri belirleyen küresel bir standarttır. Metrica ve AppMetrica, ISO/IEC-27001 sertifikasını ilk olarak 2019 yılında almıştır ve o zamandan beri her yıl yenileniyor.

Yandex hakkında

Yandex, makine öğrenimi ile desteklenen akıllı ürünler ve hizmetler geliştiren bir teknoloji şirketidir. Şirket, tüketicilere ve işletmelere çevrimiçi ve çevrimdışı dünyada daha iyi yol almalarında yardımcı olmayı amaçlamaktadır. 1997 yılından bu yana, dünya standartlarında yerelde ilgili aramalar ve navigasyon ürünleri sunmanın yanı sıra, mobilite, e-ticaret, çevrimiçi eğlence, bulut bilişim ve diğer pazarlara da yayılmıştır ve dünya genelinde milyonlarca tüketiciye hizmet etmektedir.