Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 09.08.2024 04:01 Güncelleme: 08.08.2024 19:44

Xinjiang'daki 26. sivil havaalanı hizmete girdi

Çin'in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nin Sanci Hui Özerk İli'ndeki Qitai (Guçung) ilçesine bağlı Qitai ilçesinde yer alan Cambulak Havaalanı bugün hizmete girdi.
Xinjiang'daki 26. sivil havaalanı hizmete girdi

Çin’in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nin Sanci Hui Özerk İli’ndeki Qitai (Guçung) ilçesine bağlı Qitai ilçesinde yer alan Cambulak Havaalanı bugün hizmete girdi. Kaşgar ilindeki Laining Havaalanı’ndan bu sabah düzenlenen ilk uçuşta taşınan 75 yolcu yeni havaalanının ilk yolcuları oldu.

Böylece, Çin’de en çok havaalanına sahip idari bölge olan Xinjiang’daki hizmet veren sivil havaalanı sayısı 26’ya yükselmiş oldu.

Sanci Hui Özerk İli’ndeki ilk sivil havaalanı olarak, Cambulak Havaalanı’nın yıllık yolcu taşıma kapasitesi 470 bin olarak tasarlandı, yük taşıma kapasitesinin ise bin tona çıkması bekleniyor. Havaalanı aynı zamanda Urumçi’deki Diwopu Uluslararası Havaalanı için yedek iniş alanı işlevi görecek.

Şu an itibarıyla havaalanında bölge içindeki uçuş hatlarının yanı sıra, Qitai’den Xinjiang bölgesi dışındaki Chengdu ve Fuzhou kentlerine uçuşlar da açıldı. Gelecekte, Shanghai ve Beijing gibi kentlere giden uçuşların açılmasıyla, Cambulak Havaalanı’nın Xinjiang’ın güney ve kuzey bölgelerini, ülkenin batı ve doğu bölgelerini birbirine bağlayan önemli bir havacılık ulaşım ağı oluşturması öngörülüyor.