Vakıf Katılım web
Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 19.07.2024 14:00 Güncelleme: 19.07.2024 14:18

Xinjiang'da yılın ilk yarısında yaklaşık 2,3 milyon yabancı turist ağırlandı

Çin'in Xinjiang Özerk Bölgesi Kültür ve Turizm Dairesi tarafından verilen bilgilere göre, bu yılın ilk yarısında Xinjiang'da 2 milyon 293 bin 300 yabancı turist ağırlandı. Bu sayı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 120,49 arttı.
Xinjiang'da yılın ilk yarısında yaklaşık 2,3 milyon yabancı turist ağırlandı

Çin’in Xinjiang Özerk Bölgesi Kültür ve Turizm Dairesi tarafından verilen bilgilere göre, bu yılın ilk yarısında Xinjiang’da 2 milyon 293 bin 300 yabancı turist ağırlandı. Bu sayı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 120,49 arttı. Bunun yanı sıra, yılın ilk yarısında Xinjiang’da 1 milyar 768 milyon ABD Doları tutarında uluslararası turizm geliri elde edildi, bu sayı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 252,43 arttı.

Xinjiang, Kuşak ve Yol’un ortak inşası fırsatını değerlendirerek, Çin ile birçok ülke arasındaki karşılıklı vize muafiyeti politikasının desteğiyle turizmini geliştiriyor. Urumçi’den birçok ülkeye direkt uçuşlar açıldı veya sefer sayısı artırıldı.

Ödeme alanında, Xinjiang’da yurt dışı banka kartlarının kabulü ve çevrimiçi ile çevrimdışı senaryolarda elverişli tüketim ödemeleri uygulanmaya başlandı.

Öte yandan, Xinjiang bölgesi, yurt dışından gelen turistleri ödüllendirmek için özel sübvansiyon planı hayata geçirdi. Yurt dışından gelen ve Xinjiang’da 3 geceden fazla konaklayan turistler ile yıl boyunca en az bin yabancı turisti ağırlayan seyahat acenteleri istatistik kapsamına alındı ve ilk 10 sırada yer alan acenteler ödüllendirilecek.