Vakıf Katılım web
Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 18.07.2024 14:00 Güncelleme: 18.07.2024 15:11

Wong: İsrailliler ve Filistinliler için güvenli bir gelecek iki devletli çözümle mümkün

Adelaide, 18 Temmuz (Hibya) - Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong, hem İsrailliler hem de Filistinliler için güvenli ve müreffeh bir geleceğin, yalnızca iki devletli çözümle mümkün olduğuna dikkat çekti.
Wong: İsrailliler ve Filistinliler için güvenli bir gelecek iki devletli çözümle mümkün

Avustralya Dışişleri Bakanı Wong, hem İsrailliler hem de Filistinliler için güvenli ve müreffeh bir geleceğin, yalnızca iki devletli çözümle mümkün olduğunu vurguladı.

Filistin devletinin, İsrail Devleti'nin yanında olması gerektiğine dikkat çeken Wong, "Bugünkü Knesset oylaması bu gerçeği reddediyor." açıklamasını yaptı.

Uluslararası toplumun, Filistin ve İsrail halklarının çıkarlarına olan iki devletli çözümü gerçekleştirmek için yollar aramaya devam edeceğinin altını çizen Wong, şu ifadelere yer verdi:

"Herhangi bir alternatif ya kabul edilemez ya da gerçekleştirilemez. 7 Ekim'de ve sonrasında yaşanan korkunç olaylar, şiddet döngüsünü sona erdirme ihtiyacını trajik bir şekilde vurguluyor. Avustralya, derhal ateşkes, rehinelerin serbest bırakılması, sivillerin korunması ve acil ihtiyaç duyulan insani yardımın engelsiz akışı çağrısında bulunmaya devam ediyor."