Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 24.07.2024 22:30 Güncelleme: 24.07.2024 12:29

Wang Yi, El Fetih Başkan Yardımcısı Mahmud el-Alul ile görüştü

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi, dün Beijing'de El Fetih Başkan Yardımcısı ve El Fetih Heyeti Başkanı Mahmud el-Alul ile görüştü.
Wang Yi, El Fetih Başkan Yardımcısı Mahmud el-Alul ile görüştü

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi, dün Beijing’de El Fetih Başkan Yardımcısı ve El Fetih Heyeti Başkanı Mahmud el-Alul ile görüştü.

Wang Yi, Filistinli gruplar arasında Beijing Deklarasyonu’nun imzalanmasından önce gerçekleştirilen görüşmede, Filistin halkının haklı davasını daima kararlılıkla desteklediklerini vurguladı.

Wang, şu an en büyük önceliğin, tüm Filistin halkının temel çıkarlarından hareket ederek, çeşitli gruplar arasında dayanışma ve uzlaşının sağlanması, Gazze’de kalıcı ateşkesin gerçekleştirilmesi, bağımsız bir devletin kurulması ve iki devletli çözümün yerine getirilmesi için gerekli koşulların yaratılması olduğunu vurguladı.

Çin’in Filistin halkının gerçek bir dostu ve kardeşi olduğunu dile getiren Mahmud el-Alul, Filistinli gruplar arasında uzlaşı ve dayanışmanın sağlanması için elinden geleni yapacaklarını belirtti.