Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 12.08.2024 09:00 Güncelleme: 11.08.2024 10:40

Viyana'da engellenen Taylor Swift konseri saldırısıyla ilgili üçüncü genç tutuklandı

Avusturya İçişleri Bakanı, Taylor Swift'in Viyana'da iptal edilen konserlerine yönelik engellenen terör saldırısıyla bağlantılı olarak üçüncü bir şüphelinin tutuklandığını söyledi.
Viyana'da engellenen Taylor Swift konseri saldırısıyla ilgili üçüncü genç tutuklandı

18 yaşındaki Iraklı erkeğin, Kuzey Makedonya kökenli bir Avusturyalı olan Beran A olarak tanımlanan 19 yaşındaki ana şüphelinin suç ortağı olduğu söyleniyor.

Yetkililer, planın İslam Devleti grubu ve El Kaide'den esinlendiğine inandıklarını söyledi. Müfettişler, baş şüphelinin Viyana'nın güneyindeki Ternitz'de bulunan evine yapılan baskında, "ileri aşamalarda" "somut hazırlık eylemlerine" işaret eden kimyasal maddeler ve teknik cihazlar da dahil olmak üzere bomba yapım malzemeleri bulunduğunu söyledi.

Yetkililer, Swift'in gişe rekorları kıran Eras turnesinin bir parçası olan ve biletleri tükenen üç konserin, Perşembe ya da Cuma günü gerçekleştirilmesi planlanan komplonun ayrıntılarının ortaya çıkmasının ardından Çarşamba günü iptal edildiğini söyledi.

Karar, birçoğu dünyanın dört bir yanından Avusturya'ya gelen on binlerce hayranı hayal kırıklığına uğrattı etti.

Swiftie olarak bilinen hayranların şehrin dört bir yanında Swift'in şarkılarını söyleyerek ve ev yapımı bileklikleri değiş tokuş ederek yaptıkları hazırlıksız toplantılar pek çok kişi için teselli oldu. Hayranlara bilet ücretlerinin iade edileceği sözü verildi ancak seyahatleriyle bağlantılı olan ve çoğu durumda binlerce avroyu bulan otel ya da seyahat masrafları iade edilmedi.