Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 29.07.2024 15:00 Güncelleme: 29.07.2024 12:24

"Viranşehir sahilinde Afgan sığınmacılar Türk vatandaşlarına saldırdı" iddiası

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Viranşehir sahilinde Afgan sığınmacılar Türk vatandaşlarına saldırdı" iddiasına ilişkin açıklama yaptı.
"Viranşehir sahilinde Afgan sığınmacılar Türk vatandaşlarına saldırdı" iddiası

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan, “Viranşehir sahilinde Afgan sığınmacılar Türk vatandaşlarına saldırdı” iddiasının doğru olmadığı bildirildi.

27 Temmuz 2024 tarihinde Mersin’in Mezitli ilçesi Soli sahilinde bir mekanın işletmecisi ve çalışanları ile Alman vatandaşı 3 turist arasında kavga çıktığı belirtilen açıklamada ihbar üzerine polis ekiplerinin olay yerine intikal ettiği ve kavgaya müdahale edildiği aktarıldı.

Kavganın taraflarının gerekli işlemler için Tece Şehit Fırat Palamut Polis Merkezine götürülerek gerekli tahkikatın başlatıldığı ifade edilen açıklamada “Kamuoyunu provoke etmeye yönelik paylaşımlara itibar etmeyiniz.” denildi.