Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 19.08.2024 19:01 Güncelleme: 16.08.2024 09:49

Vietnam lideri, Xi Jinping ile bir araya gelecek

Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Vietnam Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri ve Cumhurbaşkanı To Lam'ın Çin ziyareti hakkında detaylı bilgiler verildi.
Vietnam lideri, Xi Jinping ile bir araya gelecek

Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Vietnam Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri ve Cumhurbaşkanı To Lam’ın Çin ziyareti hakkında detaylı bilgiler verildi.

Açıklamada, Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri ve Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in daveti üzerine To Lam’ın 18-20 Ağustos tarihlerinde Çin’e resmi bir ziyaret yapacağı bildirildi. To Lam’ın Xi ile bir araya gelmesinin yanı sıra Çin Başbakanı Li Qiang, Çin Ulusal Halk Meclisi Daimi Komitesi Başkanı Zhao Leji ve Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı Ulusal Komitesi Başkanı Wang Huning ile de ayrı ayrı görüşeceği belirtildi.

Açıklamada, Çin ile Vietnam’ın Xi’nin geçen yılın sonunda Vietnam’a yaptığı ziyaret sırasında varılan anlaşmaları yerine getirmek için çaba gösterdiğine dikkat çekildi. Ayrıca, stratejik önemi olan Çin-Vietnam kader birliği inşasının iyi bir başlangıçla ilerlediği kaydedildi.

To Lam’ın göreve geçmesinden sonraki ilk yurtdışı ziyareti olarak Çin’i tercih etmesinin, iki parti ve iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine verilen önemi yansıttığına işaret edildi. Çin’in, bu ziyaretle geleneksel dostluğun sürdürülmesini ve kader birliği inşasının derinleştirilmesini beklediği ifade edildi. Son olarak, iki ülkenin el ele vererek kendilerine özgü sosyalist modernleşme yolunu izleyerek, dünyada sosyalizm davasının gelişmesine, bölge ve dünya barışının, istikrarının ve kalkınmasının sağlanmasına aktif katkıda bulunacakları vurgulandı.