Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Özlem BABACAN 19.07.2024 13:00 Güncelleme: 19.07.2024 14:10

Vertiv, yapay zeka güç taleplerini destekleyen yeni nesil kesintisiz güç kaynağını tanıttı

Vertiv Trinergy Kesintisiz Güç Kaynağı (UPS), yeni Vertiv PowerNexus çözümünün bir parçası olarak sunuluyor. Vertiv PowerBoard Switchgear ile birlikte kullanılabilen bu çözüm, daha az yer kaplayıp, daha az bakım gerektiriyor.
Vertiv, yapay zeka güç taleplerini destekleyen yeni nesil kesintisiz güç kaynağını tanıttı

Küresel çaptaki veri merkezlerinden gelen elektrik talebinin 2026 yılına kadar iki katına çıkması bekleniyor. Bu talep, büyük ölçüde yapay zeka (AI) ve yüksek performanslı bilgi işlem (HPC) kaynaklı hesaplama ve soğutma gereksinimlerinden kaynaklanıyor. Bu nedenle, AI hesaplamalarını çalıştıran GPU'ların ve CPU'ların sürekli kullanılabilirliğini sağlamak için güçlü bir yedek güç çözümüne sahip olmak hayati önem taşıyor. Kritik dijital altyapı ve süreklilik çözümlerinin küresel sağlayıcısı Vertiv, veri merkezlerinin değişken yük taleplerini karşılamak üzere tasarlanmış Vertiv Trinergy kesintisiz güç kaynağını (UPS) ve UPS ile sistem switchgear'ının yerden tasarruf sağlayan yakın bağlantısını sunan entegre bir çözüm olan Vertiv PowerNexus'u tanıttı. Vertiv Trinergy UPS, 1500, 2000 ve 2500 kVA kapasitelere sahip olarak dünya genelinde sunuluyor.

Vertiv’in ürün sınıfındaki en güvenilir, dayanıklı ve verimli UPS

Vertiv, Vertiv Trinergy'nin, Tier IV veri merkezleri için beklenen kullanılabilirlikten daha iyi performans gösterdiğini ortaya koyuyor. Vertiv Trinergy, yüzde 99.9999998 çalışma süresiyle, 10 yılda sadece 30 saniye kesinti süresi yaşarken, Tier IV veri merkezlerinde bu süre 10 yılda 8 saat kesinti olarak bekleniyor. Sistem, genişletilmiş yedekleme süreleri ve yenilikçi kendi kendini izole eden çekirdek tasarımı sayesinde dayanıklılığı artırıyor. Modüler yapısı, 500kW'lık fiziksel olarak ayrılmış çekirdekler içeriyor. Ayrıca her bir çekirdek, bir online UPS'in bileşenlerini içeriyor: inverter, redresör, güçlendirici/şarj cihazı ve özel, ayrılmış kontroller. Bu sayede, her çekirdek bağımsız olarak çalışabiliyor ve bakım sırasında bile güvenilir ve kesintisiz güç sağlıyor.

Vertiv Global AC Güç Başkan Yardımcısı Kyle Keeper, "Bir veri merkezinin yüksek kapasiteli güce sahip olması, yoğun yapay zeka işlemleri ve yüksek performanslı bilgi işlem uygulamaları için son derece önem taşıyor. Vertiv Trinergy UPS, operasyonların geleceğe hazır hale gelmesi ve yapay zekanın getirdiği veri yoğunluğunu desteklemek için gerekli dayanıklılığı sağlıyor. Ayrıca, çeşitli yapay zeka uygulamalarına uyum sağlamak için gereken esnekliği sunuyor. Farklı birincil ve yedek güç kaynakları, lityum-iyon ve nikel-çinko aküler, yakıt hücreleri ve batarya enerji depolama sistemleri (BESS) dahil olmak üzere alternatif dağıtılmış enerji kaynaklarıyla sorunsuz bir şekilde entegre oluyor" dedi.

Yerden tasarruf sağlayan tasarımı ile bakım maliyetlerini düşürüyor

Vertiv Trinergy, modülerlik kavramını UPS mimarisinin tüm seviyelerine taşıyor. Yapı taşları, farklı kurulum türlerine uyacak şekilde birleştirilebiliyor ve kompakt yapısıyla önemli ölçüde alan tasarrufu sağlıyor. Güç dağıtımını tek bir bağlantı noktası üzerinden düzenleyerek, cihaz bağlantı noktalarının sayısını azaltıyor.

Vertiv Trinergy'nin alan tasarrufu, yeni Vertiv PowerNexus çözümünün bir parçası olarak Vertiv PowerBoard Switchgear ile entegre edildiğinde daha da artıyor. Bu entegrasyon, iç baralarla bağlanmış tek bir blok oluşturarak kablolama malzemelerini, kurulum süresini ve işçilik maliyetlerini azaltıyor. Vertiv PowerNexus, saha ihtiyaçlarına esneklik sağlamak amacıyla güç platformu veya muhafaza içine entegre edilmiş olarak sunulabiliyor. Vertiv PowerNexus entegrasyonu fabrikada tamamlanıyor, böylece sahada kurulum süresi kısalıyor. Entegre Vertiv EPMS (enerji ve güç izleme sistemi) ile dahili enerji izleme, sistemin güvenliğini, güvenilirliğini ve kullanılabilirliğini artırırken; daha fazla görünürlük sağlayıp bağlantı sayısını azaltıyor.

UPS, Vertiv'in proje ve yaşam döngüsü hizmetleri portföyü tarafından desteklenebiliyor. Bu portföy, Vertiv LIFE gelişmiş olay yönetimi, duruma dayalı bakım analizleri ve sağlık puanları gibi veri destekli yeni bir hizmet paketini içeriyor.

Dinamik güç ve enerji tasarrufu

Vertiv Trinergy, yüzde 97.1'e kadar olağanüstü bir çift dönüşüm verimliliği sunuyor ve Dynamic Online modu ile bu verimlilik yüzde 99'a kadar çıkabiliyor. Bu, işletme maliyetlerini ve enerji kaybını önemli ölçüde azaltıyor. Ayrıca, soğutma sistemi tüketimini azaltarak toplam sahip olma maliyetini (TCO) düşürüp geri ödeme süresini kısaltıyor.

UPS, Dinamik Şebeke Desteği özelliği sayesinde talep yönetimi ve diğer şebeke hizmetlerine katılabiliyor. Bu özellik, ek enerji tasarrufu sağlamanın yanı sıra maliyetleri düşüp gelir elde etme imkanı sunuyor.

Gelişmiş sürekli güçlendirici ile UPS, tam yükte bile sınırsız süreyle bir DC kaynağından çalışabiliyor. UPS, yedek veya birincil güç kaynağı olarak alternatif enerji kaynaklarını kullanabilen Vertiv DynaFlex Batarya Enerji Depolama Sistemi (BESS) ile uyumlu olarak öne çıkıyor. Dizel jeneratörlerin yedek güç olarak kullanılmasının yerine, bu sistem ortalama onarım süresini (MTTR) önemli ölçüde azaltıyor ve karbon emisyonlarını düşürüyor.

Vertiv Trinergy UPS, Vertiv PowerNexus, Vertiv Hizmetleri veya yapay zeka ve yüksek performanslı bilgi işlem (HPC) destekleyen diğer çözümler hakkında daha fazla bilgi için Vertiv.com'u ziyaret edin.