Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 11.08.2024 09:00 Güncelleme: 11.08.2024 09:51

Venezuela seçim sonuçlarına itirazı yüksek mahkeme karara bağlayacak

Venezuela Yüksek Adalet Divanı Başkanı Caryslia Rodríguez, Seçim Dairesinin kesin bir karar vermek üzere 28 Temmuz seçim sürecine katılan siyasi örgütler tarafından sunulan materyallerin uzmanlarca incelenmesine odaklanacağını bildirdi.
Venezuela seçim sonuçlarına itirazı yüksek mahkeme karara bağlayacak

Rodríguez ayrıca yüksek mahkemenin kararlarının "res judicata" niteliği taşıdığını ve bu nedenle temyiz edilemez olduğunu hatırlattı.

Venezüella Yüksek Yargı Başkanı, bu Cumartesi günü TSJ merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Ulusal Seçim Konseyi'nin (CNE) maruz kaldığı büyük siber saldırı konusunda bir bilirkişi raporu hazırlanacağını da belirtti.

Rodríguez "Bu mahkeme salonunda en yüksek teknik standartları kullanacak olan yüksek nitelikli ve kalifiye personel görev yapacak ve böylece bu en yüksek yargı makamının Venezüella Devletinin münhasır sorumluluğu olan ihtilafları egemen bir şekilde çözmesini garanti altına alacaktır." dedi.

Yüksek yargıç, mahkemenin 5 Ağustos'ta başlayan bilirkişi incelemesini, seçimle ilgili çekişmeli itiraza yanıt verecek nihai kararı üretmek için sürdürdüğünü, bu kararın "nihai" nitelik taşıyacağını, çünkü bu yargı organının adli konularda en yüksek yargı mercii olduğunu, yani TSJ'nin kararlarının temyiz edilemez ve zamanında uyulmaya tabi olduğunu açıkladı.