Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 09.08.2024 09:00 Güncelleme: 09.08.2024 09:41

Venezuela Devlet Başkanı, Musk'la tartışması nedeniyle X'i 10 gün süreyle yasakladı

Venezüella Devlet Başkanı Nicolás Maduro, sahibi Elon Musk ile kamuoyu önünde yaşadığı tartışmanın ardından, eski adı Twitter olan sosyal medya platformu X'e erişimi 10 gün süreyle engelleyen bir kararname imzaladı.
Venezuela Devlet Başkanı, Musk'la tartışması nedeniyle X'i 10 gün süreyle yasakladı

Maduro'nun geçen ayki tartışmalı başkanlık seçimlerinin galibi ilan edilmesinden bu yana Musk ve Maduro karşılıklı atışmalarda bulunuyor.

Musk, Venezuela liderini "diktatör" ve "palyaço" olarak tanımlarken, Maduro da Musk'ı "nefret, faşizm ve iç savaş" kışkırtıcılığı yapmakla suçladı.

Geçtiğimiz haftalarda seçim sonuçları üzerine hükümet karşıtı protestolar alevlenmiş ve yüzlerce kişi Venezuela güvenlik güçleri tarafından tutuklanmıştı.

Perşembe gecesi devlet televizyonunda yayınlanan bir konuşmasında Maduro, X'in telekomünikasyondan sorumlu devlet kurumu tarafından "dolaşımdan çekileceğini" söyledi.

"Elon Musk X'in sahibidir ve tüm kuralları ihlal etmiştir. Nefreti, faşizmi, iç savaşı, ölümü, Venezuelalıların karşı karşıya gelmesini teşvik ederek kuralları ihlal etti ve tüm Venezuela yasalarını çiğnedi." diye konuştu.