Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.07.2024 20:00 Güncelleme: 13.07.2024 14:45

Varga: Türkiye birçok alanda AB için vazgeçilmezdir

Budapeşte, 12 Temmz (Hibya) - Macaristan Maliye Bakanı Mihaly Varga, Türkiye'nin Macaristan için stratejik bir ortak olarak önemini vurguladı.
Varga: Türkiye birçok alanda AB için vazgeçilmezdir

Macaristan Maliye Bakanı Mihaly Varga, Türkiye'nin Macaristan için stratejik bir ortak olarak önemini vurgulayarak, yeni imzalanan anlaşmanın ikili ilişkilerin derinleştirilmesine yönelik olduğunu vurguladı. Varga, "Türkiye birçok alanda AB için vazgeçilmezdir ve Macaristan bu iş birliğini güçlendirme konusundaki kararlılığını sürdürmektedir" dedi.

Maliye Bakanı Mihaly Varga, Macaristan'ın Türkiye'ye ihracatının 2010'dan bu yana yüzde 50 arttığını ve toplam ticaretin ikiye katlandığını, ticarette önemli bir büyüme yaşandığını aktararak "Geçen yıl 4,7 milyar dolara ulaşan ikili ticaret hacmiyle Türkiye, 20'nci büyük ticaret ortağımızdır." açıklamasını yaptı.

Varga, Türkiye'nin Avrupa'ya göçü kontrol etmede önemli rolünü kabul etti ve 2024'te Türkiye'den beklenen önemli gaz kaynakları ile Macaristan'ın çeşitli enerji kaynaklarına olan ihtiyacını vurguladı.