Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 26.07.2024 15:00 Güncelleme: 26.07.2024 15:03

Vali Şıldak Kısas'ta aşure etkinliğine katıldı

Şanlıurfa, 26 Temmuz (Hibya) - Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Kısas Mahallesinde vatandaşların aşure ve kurban lokması etkinliğine katıldı.
Vali Şıldak Kısas'ta aşure etkinliğine katıldı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, vatandaş buluşmalarına devam ediyor. İl genelinde sivil toplum kuruluşu ziyaretlerini sürdüren Vali Şıldak,  Kısaslı vatandaşların daveti üzerine aşure ve Kurban Lokması etkinliğine katıldı.

Kısas Cem Kültürünü Yaşatma ve Alevi Bektaşi Derneği'nin düzenlediği etkinlikte mahalle sakinleri ile bir araya gelen Vali Şıldak, geçmişten günümüze kadar taşınan aşure ve kurban lokması geleneğinin birlik ve beraberliğin sembolü olduğunu ifade etti.

Şanlıurfa’nın geniş bir kültür ve gelenek birikimi olduğunu da sözlerine ekleyen Vali Şıldak, “Daha önceki haftalarda da yine ziyaret ettiğimiz Kısas Mahallemizde bu kez güzel bir geleneğimizin daha yaşatılması adına bir aradayız. Buluşmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şanlıurfa’nın her köşesinde böylesine güzel birlikteliği, birlik ve beraberliği görmek bizleri mutlu ediyor. Bizi davet eden Kısaslı vatandaşlarımıza tekrar teşekkür ediyor, etkinliğinizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından vatandaşların taleplerini ilettiği Vali Şıldak, daha sonra aşure kazanının başına geçerek ikramlara eşlik etti.