Halkbank web
Ekonomi Kaynak: İlker Fatih KUŞÇU 12.07.2024 11:00 Güncelleme: 12.07.2024 12:49

Vakıf Katılım, sermayesini 18 milyar liraya yükseltti

Vakıf Katılım, kurumun 14 milyar 635 milyon lira olan ödenmiş sermaye tutarının toplamda 18 milyar liraya yükseltilmesini onayladı.
Vakıf Katılım, sermayesini 18 milyar liraya yükseltti

Vakıf Katılım’ın 28 Mayıs 2024 tarihli Yönetim Kurulu kararıyla birlikte 7 Haziran’da Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

Vakıf Katılım’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada kurumun 14 milyar 635 milyon TL olan ödenmiş sermayesinin 3 milyar 365 milyon TL artırılarak 18 milyar TL’ye çıkarılmasına ve ilave sermayenin Olağanüstü Yedek Akçeler hesabından karşılanmasına karar verildiği belirtildi.

Artırılan 3 milyar 365 milyon TL’lik sermayeyi temsil eden payların tüm pay sahiplerine payları oranında bedelsiz olarak dağıtıldığı ifade edilen KAP bildiriminde, 16 milyar 100 milyon TL olan mevcut kayıtlı sermaye tavanının da 2024-2029 yılları (5 yıl) için geçerli olmak üzere 50 milyar TL’ye yükseltildiği açıklandı.

“Ödenmiş sermayemizi iç kaynaklarımızı kullanarak yükselttik”

Vakıf Katılım Genel Müdürü Mehmet Ali Akben, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Vakıf Katılım olarak güçlü sermaye yapısı ve aktif kaliteyle her geçen gün sektördeki konumlarını daha da güçlendirirken, katma değer oluşturan hizmet ve faaliyetlerle ülke ekonomisine katkılarını sürdürmenin memnuniyetini yaşadıklarını söyledi.

Yönetim kurulunun aldığı kararla ödenmiş sermayeyi 3 milyar 365 milyon TL artırarak 18 milyar TL'ye ulaştırmış olmanın da büyüme stratejilerinin doğru kurulduğunun en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirten Akben, şu ifadeleri kullandı:

“Üstelik bu artırımı sadece kendi iç kaynaklarımızı kullanarak gerçekleştirmiş olmak bizler için ayrı bir gurur kaynağı. Önümüzdeki dönemde de her zaman olduğu gibi kaynaklarımızı Kurumumuzun, sektörümüzün ve güçlü Türkiye’nin büyümesi için değerlendirmeye devam edeceğiz.”