Güncel - Yaşam Kaynak: ANIL KARTAL 09.08.2024 15:00 Güncelleme: 09.08.2024 15:26

Ustalardan Miras, Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslekler temalı yarışma için kayıtlar başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Ustalardan Miras, Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslekler" temalı ödüllü fotoğraf yarışmasında kayıt süreci başladı.
Ustalardan Miras, Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslekler temalı yarışma için kayıtlar başladı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, son yıllarda hızla değişen teknolojik gelişmeler, sanayileşme ve insan nüfusunun artması gibi birçok etkenin geleneksel meslek gruplarının değişmesine, yeni mesleklerin doğmasına ve bazı mesleklerin de yok olmasına sebep olduğunu anımsattı.

Geleneksel mesleklerin ne kadar değerli olduğunu topluma göstermek ve gençlere ilham vermek için “Ustalardan Miras, Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslekler” temalı ödüllü fotoğraf yarışmasının bu yıl üçüncüsünü düzenlediklerini kaydeden Başkan Altay, şunları ifade etti:

“Yarışma; ahşap, cam, deri, hayvan ve bitki atıkları, ipek-tekstil, maden, toprak-taş, hammaddesi karışık olan el sanatları gibi meslek gruplarını kapsıyor. Ustaların bilgi ve becerilerinin sonraki nesillere aktarılması için herkesin katkısına ihtiyacımız var. Fotoğraf sanatına gönül veren herkesi yarışmamıza katılmaya davet ediyorum.”

Geleneksel, kültürel veya sanatsal değeri olan tüm mesleklerin günümüzde yaşayan durumunu fotoğrafla tespit etmek, görsel bir bellek oluşturmak ve bunları fotoğraflarla yarınlara miras bırakmak amacıyla tertip edilen yarışmaya son başvuru tarihi 28 Ağustos olarak belirlendi.

Katılımcılar ayrıntılı bilgiye ve genel katılım koşullarına internet adresinden ulaşabiliyor.