İstanbul Kaynak: Ahmet Münir EREN 13.03.2024 13:23

ÜSKÜDAR'DA İSTİKLAL MARŞINI EN GÜZEL OKUYANLAR BELLİ OLDU

Üsküdar Belediyesi'nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği "İstiklâl Marşımızı Güzel Okuma" yarışmasının finali Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Üsküdar'daki ortaokullar arası düzenlenen yarışmanın final törenine Üsküdar Kaymakamı Adem Yazıcı, belediye başkanımız Hilmi Türkmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Semih Durmuş, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
ÜSKÜDAR'DA İSTİKLAL MARŞINI EN GÜZEL OKUYANLAR BELLİ OLDU

İstiklal Marşı’nın 103. yıl dönümü vesilesiyle gerçekleşen programda konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “İstiklal Marşı bizim ortak değerimizdir. Hem anayasamızda hem kalbimizde yazılı ve koruma altındadır. Tabii bu güzel marşı güzel okumak da dinlemek de bize ayrı bir mutluluk veriyor. Yarışmamızın amacı tam da bu. Hem milli birliğimizi vurgulamak hem de kalplerimizi marşımızla ısıtmak. Bu yarışmaya katılarak bizlere bu duyguları yaşatan sevgili öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Eğitimcilerimize de teşekkür ediyorum. “ dedi.

Başkanımız Hilmi Türkmen yarışmanın ilk üç finalistini açıklayarak hediyelerini takdim etti. İstiklâl Marşı’nı birbirinden güzel okuyan öğrenciler arasından Mehmetçik orta Okulu öğrencisi Emir Berke Doğan birinciliği kazandı.   Capitol orta Okulu’ndan Emir Mustafa Tünel ikinciliği Yıldırım Beyazıt Orta Okulu öğrencisi Hümeyra Küren ise üçüncü oldu. Zeynep Asya Akçay, Talha Osman Demir, Elif Ela Koç ve Yağmur Balık ise İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması’nda mansiyona layık görüldüler.