Eğitim Kaynak: Hibya Haber Ajansı 12.09.2024 17:00 Güncelleme: 11.09.2024 09:50

Üsküdar Belediyesi ile TEV arasında Okutan Üsküdar projesi imzalandı

Üsküdar Belediyesi ile Türk Eğitim Vakfı arasında ekonomik durumu kısıtlı ve başarılı öğrencilerin eğitimine destek sağlanması amacıyla burs verilmesine ilişkin iş birliği protokolü yapıldı.
Üsküdar Belediyesi ile TEV arasında Okutan Üsküdar projesi imzalandı

Eğitimde fırsat eşitliği sağlamayı amaçlayan “Okutan Üsküdar” projesi, Üsküdar Belediyesi ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) arasında hayata geçirildi. Projeyle, ilçede ikamet eden ekonomik durumu kısıtlı ve başarılı üniversite öğrencilerine karşılıksız burs verilecek.

İmzalanan protokol ile Üsküdar ilçesi sınırları dâhilinde bulunan üniversitelerde okuyan veya kendisi ya da ailesi Üsküdar’da ikamet eden ekonomik durumu kısıtlı ve başarılı öğrencilerin eğitimlerine destek sağlanacak.

Bu kapsamda Üsküdar Belediyesi Nikâh Sarayı Beyaz Salon’da yapılan protokol imza törenine Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, TEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş ve TEV Genel Müdürü Banu Taşkın ile davetliler ve basın mensupları katıldı.

Törende konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, şunları söyledi:

"Komşularımız destek olmak istiyorlar ama nereye yönlendirdiğimiz çok önemli. Bu anlamda biz gönül rahatlığıyla TEV ile bu çalışmayı yürütebileceğimize inanıyoruz. Doğru iş birlikleri yapmaktan dolayı gururluyuz. Eğitime katkının kesintisiz bir şekilde devam etmesi için belediye olarak elimizden ne gelirse yapacağız. Belediye olarak sosyal desteklerimiz zaten sürüyor ama özellikle yoksullaşan ülkemizde iş artık eğitimden uzaklaşmaya gitmesin diye her türlü desteği vereceğiz."

TEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş ise "Üsküdar Belediyesi'yle yaptığımız bu iş birliği çok sayıda gencimize imkân yaratacak, onlara ışık olacak. Bütün Üsküdarlıları bu projeye ortak olmaya davet ediyorum ve geleceğin gençlerini, mimarlarını, doktorlarını, iş insanlarını birlikte okutalım diyorum" dedi.

Konuşmaların ardından TEV Genel Müdürü Banu Taşkın, Başkan Dedetaş’aplaket takdim etti. Daha sonra, Başkan Dedetaş ile TEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Tekbaş protokolü imzaladı.