Vakıf Katılım web
Gastro Kaynak: Hibya Haber Ajansı 21.07.2024 09:00 Güncelleme: 21.07.2024 10:39

Uşak Tarhanası Guinness Rekorlar Kitabına girdi

Uşak Belediyesi tarafından Yeşil Karaağaç Doğal Yaşam Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Uşak Tarhana Festivali ikinci gününde birbirinden çeşitli etkinliklere yer verirken; özel olarak üretilen 31 bin 800 tonluk kazanda pişen Uşak Tarhanası dünya rekoru kırarak Guinness Rekorlar Kitabına girmeyi başardı.
Uşak Tarhanası Guinness Rekorlar Kitabına girdi

Festival kapsamında Guinness Tarhana Pişirme Rekoru denemesi gerçekleşti.

Dev kazanda kaynatılan Uşak Tarhanası, 31 bin 800 kiloluk ağırlığındaki kazanda 30 bin 292 litre ile Guinness dünya rekorlar kitabına girmeyi başardı. Böylece dünya rekoru kırarak dünyanın en büyük çorbası unvanıyla uluslararası düzeyde tescillendi.

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım; “Uluslararası Uşak Tarhana Festivalimizin ikinci günündeyiz. Bugün bizler için en büyük ve en gururlu gün. Göreve geldiğimiz günden itibaren vurguladığım gibi bizim en büyük amacımız Uşak’ımızı ve Uşak’ımızın en önemli sembolü olan tarhanamızı tanıtmak. Bu akşam itibarıyla bunu başarmış bulunuyoruz. 31 bin 800 litrelik dev kazanımızda kaynatılan tarhana çorbası ile en büyük çorba rekorunu kırarak 30 bin 292 litre ile Guinness dünya rekorlar kitabına girmeyi başardık. Bunun gururu ve mutluluğu bizlere fazlasıyla yeter. Verdiğim sözleri tek tek gerçekleştirerek şehrimizi her anlamda hakettiği yere getireceğim.” dedi.