Yerel Yönetimler Kaynak: Hibya Haber Ajansı 06.09.2024 10:00 Güncelleme: 06.09.2024 08:07

Uşak Belediyesi, eğitim masraflarını azaltabilmek adına yeni bir kampanya başlattı

Uşak Belediyesi, gençlerin eğitim masraflarını azaltabilmek adına yeni bir kampanya başlattı
Uşak Belediyesi, eğitim masraflarını azaltabilmek adına yeni bir kampanya başlattı

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım sosyal medya üzerinden duyarlı vatandaşlara seslenerek, üniversite öğrencilerine ayık düzenli burs vermek isteyen vatandaşları ihtiyaç sahibi öğrencilerle buluşturacaklarını söyledi.

Uşaklı olan üniversite öğrencilerini kapsayan kampanya kapsamında, Uşak Belediyesi burs vermek isteyen iş insanları ile eğitim bursu için Uşak Belediyesine başvuru yapan Uşaklı öğrencileri buluşturuyor.

Burs vermek isteyen vatandaşlar ALO 153 üzerinden Uşak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne ulaşarak kampanya hakkında bilgi alabiliyor.

Özellikle yapılan bağışlarının gerçekten ihtiyacı olan doğru kişiye ulaşması konusunda öncü olduklarını belirten Başkan Yalım, şunları söyledi:

"Bizim gençlerimizin eğitimine verdiğiniz önemi hepiniz biliyorsunuz. Bildiğiniz gibi Uşaklı birçok üniversite öğrencimiz bugün artan ekonomik yönden sıkıntı yaşıyor. Eğitim masrafları günden güne artıyor. Geleceğimizin mimarı bu gençlerimizin eğitim masraflarını hafifletmek amacıyla onlara vereceğiniz burslar onlar için çok kıymetli olacaktır” dedi. “Gelin ekmeğini bu memleketten kazanan iş insanları ve duyarlı vatandaşlar olarak vefamızı gösterelim” diye Başkan Yalım; “Eğitim öğretim süresi olan 10 ay boyunca aylık bin lira olacak şekilde onlara katkı sağlayalım. Evlatlarımızın gelecekte saygın mesleklerle memleketimizi gururlandırmasına destek olalım."