Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 21.08.2024 16:00 Güncelleme: 16.08.2024 16:10

Uraloğlu: Tersane İstanbul'da restorasyon tamamlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tersane İstanbul projesi hakkında açıklama yaptı.
Uraloğlu: Tersane İstanbul'da restorasyon tamamlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tersane İstanbul projesi hakkında basın açıklamasında bulundu. Uraloğlu'nun gerçekleştirdiği açıklamada öne çıkan ifadeleri şöyle:

"

Proje alanı son 30 yılda tersane işlevini yitirmişti. Bu nedenle tarihi tersanemizin karakterini koruyarak bu alanı gelecek nesillere aktarmak için Tersane İstanbul projesini geliştirdik. Yaklaşık 150 yıldır sivillere kapalı bu alanda tarihi dokuyu koruyarak vatandaşlarımızı tekrar Haliç ile buluşturmayı amaçladık. Proje kapsamında sahil şeridinde yürüyüş ve bisiklet parkurları, kafe ve dinlenme mekanları, sosyal aktivite alanları ve bin kişilik camii, kütüphane, gençler ve öğrenciler için deneyim odakla aktivite alanları, tarihi yarımadanın turizmini destekleyen konaklama alanları, 70’er yatlık iki yat limanı ve su sporları alanlarını oluşturuyoruz.

Böylece 1,8 kilometrelik sahil hattını bir buçuk yüzyıldan sonra vatandaşlarımızla buluşturmuş olacağız. Projenin tamamlanması ile toplam alanı 83 bin 300 metrekare olan 26 adet tescilli tarihi yapıyı da restore ederek kullanıma sunmuş olacağız.

Tersane İstanbul 4 fazda inşa ediliyor. 23 Şubat 2019’da temelleri atılarak çalışmalara başlandı. Proje genelinde ilerleme seviyemiz yüzde 69, halka açılacak birinci faz kapsamında olan 25 ve 26’ncı blokların kısmi kabulünü 11 Haziran’da gerçekleştirdik. Bu yıl bitmeden birinci fazın tamamlanmasını hedefliyoruz. Yaklaşık 889 milyon dolarlık dev bir yatırım olan böyle bir cazibe merkezini kamu kaynağı kullanmadan gerçekleştiriyoruz."