Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Ekonomi Servisi 23.04.2024 11:24

UPT Gürcistan'da büyümeyi sürdürüyor

Uluslararası para transferi şirketi UPT, Gürcistan'ın en büyük ticari bankalarından Liberty Bank ile iş birliği anlaşması imzaladı. Anlaşma çerçevesinde UPT ve Liberty Bank, Türkiye-Gürcistan koridorundaki para transferi hizmetlerini yerel para biriminde gerçekleştirecek.
UPT Gürcistan'da büyümeyi sürdürüyor

Dünya genelinde 176 ülkede, 400 bin işlem noktasında, 158 farklı milletten kullanıcıya hizmet veren Türkiye’nin lider para transfer şirketi UPT’nin, uluslararası para transferi alanında Gürcistan’daki yeni partneri Liberty Bank oldu. 2013 yılından bu yana Gürcistan’da faaliyet gösteren UPT’nin para transferi ağına Liberty Bank’ın da eklenmesiyle Gürcistan’daki varlığı çok daha güçlendi.

İmzalanan anlaşma kapsamında UPT ve Liberty Bank, Türkiye-Gürcistan koridorundaki doğrudan para transferi hizmetlerini yerel para biriminde gerçekleştirebilecek. Atılan bu adımla iki ülke arasındaki uluslararası para transfer işlemleri çok daha uygun döviz kurlarıyla yapılabilecek. Bu anlaşmayla sadece Türkiye-Gürcistan koridoru değil, UPT altyapısı ile dünyadaki 176 ülkeye hesaba, karta, isme ve mobil cüzdanlara gönderim hizmeti de sunulacak.

UPT, Gürcistan'daki iş birlikleriye pazar lideri konumunda

Anlaşmaya ilişkin bir değerlendirmede bulunan UPT Genel Müdürü Murat Kastan; “2013 yılından bu yana faaliyet gösterdiğimiz Gürcistan'da bugün dördüncü partnerimizle anlaşma imzalamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Gürcistan'da gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği modeli uluslararası para transferi hizmetini Liberty Bank üzerinden, kendi markamız, teknolojik altyapımız ve ürünlerimizle fiziki ve dijital ortamda sunmamıza olanak tanıyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre 2023 yılında Gürcistan - Türkiye koridorunda pazar lideri konumuna yükseldik. İki komşu ülke arasındaki tarihsel bağların, bölgedeki para transferi akışına aracılık ederek arttıracak olmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Anlaşmanın imzalandığı Liberty Bank, Gürcistan’da 1,7 milyondan fazla kişiye ve 50 binden fazla küçük ve orta ölçekli işletmeye hizmet veriyor. Gürcistan’ın en büyük ticari bankalarından biri olan Liberty Bank’ın 4 milyar GEL seviyesinde varlığı bulunuyor. 5 binden fazla kişiyi istihdam eden banka, ülke çapında 500’den fazla hizmet noktası ile hizmetlerini sürdürüyor. 

Anlaşma Gürcistan’daki mali akışı büyük ölçüde artıracak

İş birliğine yönelik değerlendirmede bulunan Liberty Bank CFO’su Vakhtang Babunashvili: "Liberty Bank olarak sadece Gürcistan'da yaşayan Gürcülere değil, ülke dışına göç eden Gürcülere de çok daha uygun fiyatlı finansal hizmet ve ürünler sunmaya sürekli önem veriyoruz. Türkiye'nin en büyük bankalarından biri olan Aktif Bank’ın iştiraki UPT ile imzaladığımız anlaşmayla bu yönde emin adımlarla ile ilerlemeye devam ediyoruz. Bu iş birliğinin Gürcistan'daki mali akışı büyük ölçüde artıracağını ve bunun ülke ekonomisine olumlu katkı sağlayacağını umuyoruz” dedi.