Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.06.2024 14:00 Güncelleme: 13.06.2024 15:37

UNRWA İsrail'i sık sık Gazze'ye yardım sevkiyatını engellemekle suçladı

Stockholm, 13 Haziran (Hibya) - BM'nin Filistinlilere yardım kuruluşu UNRWA, sık sık Gazze'ye yardım sevkiyatını engellemekle suçladığı İsrailli yetkililerin, erişim izni taleplerini yerine getirmeyerek operasyonları engellediklerini açıkladı.
UNRWA İsrail'i sık sık Gazze'ye yardım sevkiyatını engellemekle suçladı

Gazze'de faaliyet gösteren en büyük yardım kuruluşu olan , İsrail yetkililerinin sık sık yardım dağıtımını engellediğini ve bölgedeki operasyonlarını aksattığını söyledi.

UNRWA'nın dış ilişkiler direktörü Tamara Alrifai, "Yardım teslimatı ve Gazze'de dolaşma izni taleplerimize çok az olumlu yanıt alıyoruz" dedi.

Alrifai, örgütün Filistin topraklarını denetleyen ve yardım gruplarıyla koordinasyon sağlayan İsrail kuruluşu Cogat ile temasını sürdürdüğünü ancak "bu temasın her zaman olumlu sonuçlar getirmediğini" ifade etti.

İsrail, UNRWA çalışanlarından bazılarını Hamas'ın 7 Ekim saldırısında yer almakla ve terör örgütlerine üye olmakla suçladı. Nisan ayında, eski Fransız dışişleri bakanı Catherine Colonna tarafından yürütülen bağımsız bir inceleme, İsrail'in iddiasına ilişkin henüz kanıt sunamadığı sonucuna vardı.