Halkbank web
Ekonomi Kaynak: MAZLUM AYDIN 04.08.2024 10:29

ÜNLÜ Menkul Değerler Aracılığıyla, Coca-Cola İçecek'ten 1 Milyar 65 Milyon TL'lik Tahvil İhracı

ÜNLÜ Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla, Coca-Cola İçecek (CCI) 1 milyar 65 milyon TL tutarında özel sektör tahvili ihraç etti. Talep toplaması 26 Temmuz'da tamamlanan işlem, yurt içinde halka arz edilmeden nitelikli yatırımcılara satış yöntemiyle gerçekleştirildi.
ÜNLÜ Menkul Değerler Aracılığıyla, Coca-Cola İçecek'ten 1 Milyar 65 Milyon TL'lik Tahvil İhracı

ÜNLÜ Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla, Coca-Cola İçecek (CCI) 1 milyar 65 milyon TL tutarında özel sektör tahvili ihraç etti. Talep toplaması 26 Temmuz’da tamamlanan işlem, yurt içinde halka arz edilmeden nitelikli yatırımcılara satış yöntemiyle gerçekleştirildi. Sadece yurt dışındaki kurumsal yatırımcılara satılmak üzere tasarlanan ve gerçekleştirilen bu tahvil ihracında vade 272 gün olarak belirlendi.

Türkiye'nin lider yatırım hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co'nun Kurumsal Satış Yönetici Direktörü Tunç Yıldırım, “Coca-Cola İçecek için gerçekleştirdiğimiz bono ihracı ile alanında uzmanlaşmış deneyimli ekibimizin başarılı işlemlerine bir yenisini daha ekledik. Son dönemde gerçekleştirilen bono ihraçları arasında TL cinsinden ve sadece yabancı kurumsal yatırımcıların katılımıyla gerçekleşen önemli bir işlemi tamamlamaktan mutluluk duyuyoruz” değerlendirmesinde bulundu.   

ÜNLÜ Menkul Değerler A.Ş. Kurumsal & Hazine Çözümleri Kıdemli Direktörü Ant İpek ise “Bu işlemi yurt dışından Türkiye’ye artan ilginin ve ÜNLÜ Menkul Değerler’e duyulan güvenin güçlü bir göstergesi olarak görüyor, önümüzdeki dönemde farklı sektörlerde benzer işlemlere imza atmayı hedefliyoruz” dedi.