Halkbank web
Ekonomi Kaynak: İlker Fatih Kuşçu 24.03.2024 19:13

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Ahmet Arslan'dan Teksan'a ziyaret

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Ahmet Arslan, kesintisiz güç çözümleri sektörünün lider şirketlerinden Teksan'a ziyarette bulunarak şirketin yurt içi ve yurt dışında yaptığı projeler hakkında bilgi aldı.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Ahmet Arslan'dan Teksan'a ziyaret

Kesintisiz güç çözümleri sektörünün lider şirketlerinden Teksan, ulaştırma alanındaki projelerde başarılı çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Ahmet Arslan, Teksan’ın bu alandaki yaptığı çalışmalar hakkında bilgi almak için şirkete ziyarette bulundu. Teksan CEO’su Dr. Oğuz Can, Eski Bakan Arslan’a şirketin  İstanbul’daki fabrikasını gezdirerek yurt içi ve yurtdışında yaptıkları projeleri hakkında bilgi verdi. Eski Bakan Arslan, fabrikanın üretim alanları gezerek bilgiler aldı.

 

Bu yıl 30. yılını kutlayan Teksan, dizel jeneratörler üreterek başladığı yolculuğuna doğalgazlı ve biyogazlı jeneratör setleri, yüzde 90 enerji verimliliği sağlayan kojenerasyon ve trijenerasyon sistemleri, mobil aydınlatma kuleleri, hibrit güç sistemleri, biyogaz çözümleri, mikrogrid sistemler ve son olarak ise değişen pazar koşullarına uygun olarak enerji depolama ürünleri üreterek devam ediyor. İstanbul ve Kocaeli’deki fabrikalarında toplam 70 bin metrekareye ulaşan kapalı alanda, yıllık 15 bin adet üretim kapasitesine sahip Teksan, Türkiye’de kurulu güç ve kapasite olarak en büyük jeneratör üreticisi konumunda. Her yıl  

“Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu” arasında yer alan Teksan, 140’tan fazla ülkeye ihracat yapıyor.