Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 16.08.2024 12:00 Güncelleme: 14.08.2024 15:23

Üç Ukraynalının Kuzey Akım'a yönelik sabotaja karıştığından şüpheleniliyor

Alman makamları 2022 sonbaharında Kuzey Akım doğalgaz boru hattına düzenlenen sabotaj eylemlerini soruşturmaya devam ediyor. Yerel medya üç Ukrayna vatandaşının zan altında olduğunu duyurdu.
Üç Ukraynalının Kuzey Akım'a yönelik sabotaja karıştığından şüpheleniliyor

Üç Ukrayna vatandaşı, 2022 yılında Baltık Denizi'nin dibindeki Kuzey Akım doğalgaz boru hattında meydana gelen patlamalarla bağlantılı olarak Alman makamları tarafından şüphe altında tutuluyor. Bu durum İsveç gazetesi Expressen'in Alman medyası ile işbirliği içinde yaptığı bir incelemede yer alıyor.

Haberde iki erkek ve bir kadının patlamaları gerçekleştirdiğinden şüphelenildiği belirtiliyor. Her üçü de deneyimli dalgıçlar ve araştırmacıların eylemde kullanıldığından şüphelendikleri Andromeda yatında bulunan beş kişilik bir gruba aitler.

Zanlılardan  birinin Haziran ayından beri arandığı söyleniyor. Sözü geçen zanlı Alman Süddeutsche Zeitung dergisine verdiği röportajda olayla herhangi bir bağlantısı olduğunu reddetti. Alman medyasına göre kadın da suçsuz olduğunu savundu. Expressen, Ukraynalı yetkililerin davaya karıştığına dair herhangi bir belirti olmadığını iddia etti.

Danimarka, Almanya ve İsveç'teki yetkililer patlamaların gerçekleşmesinin ardından soruşturma başlatmış ancak Danimarka ve İsveç'teki yetkililer yıl başında soruşturmaların durdurulacağını açıklamıştı.