İstanbul Kaynak: Hibya Haber Ajansı 26.01.2024 15:00 Güncelleme: 26.01.2024 15:45

Tuzla'da "Herkes İçin Sanat Her Yerde Sanat" etkinlikleri devam ediyor

Tuzla Belediyesi, 'Herkes İçin Sanat Her Yerde Sanat' workshop etkinlikleri kapsamında, ilçede yaşayan vatandaşlara sepet örücülüğü sanatını öğreten atölye çalışması düzenledi. Atölyeye katılan 30 kişi, sepet yapımının inceliklerini öğrenerek kendi sepetlerini yaptı.
Tuzla'da "Herkes İçin Sanat Her Yerde Sanat" etkinlikleri devam ediyor

Tuzla Belediyesi, ‘Herkes İçin Sanat Her Yerde Sanat’ workshop etkinlikleri kapsamında ilçede yaşayan vatandaşlara, her ay farklı konsept ile çeşitli eğitimlerin verildiği atölyeler düzenliyor. Rumeli Kültür Merkezi’nde gerçekleşen workshopta, bu ay sepet örücülüğü atölye çalışması düzenlendi. 30 katılımcının yer aldığı atölyede katılımcılar bir yandan sepet yapımının inceliklerini öğrenirken bir yandan da kendi sepetlerini yapma imkânı elde etti.

“Tuzla’da bu sanatı yaşatmak ve yaygınlaştırmak istiyoruz”

Atölyeye katılan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, sepet örücülüğünün geleneksel bir sanat olduğunu ve Tuzla Belediyesi olarak Tuzla’da bu sanatı yaşatmak ve yaygınlaştırmak istediklerini söyledi. Yazıcı, “Sepet örücülüğü, hem doğal malzemeler kullanarak çevreye duyarlı bir sanat, hem de el becerisi ve yaratıcılık gerektiren bir sanat. Biz de Tuzla Belediyesi olarak, ilçemizde yaşayan vatandaşlarımıza bu sanatı öğretmek ve sevdirmek için atölyeyi düzenledik. Katılımcılarımızın sepet örücülüğüne ilgi göstermeleri ve kendi sepetlerini yapmaları bizi çok mutlu etti. Bu tür atölyelerimiz devam edecek” dedi.