Türkiye - Gündem 17.05.2018 14:04

Türkiye'nin İlk Ve Tek Alerjik Çocuklara Özel Kreşi Kartal'da Açılıyor

 Türkiye'de en fazla kreş sayısına sahip olan Kartal Belediyesi, her konuda olduğu gibi çocukların eğitiminde de öncü olmaya devam ediyor. Doktor olması dolayısıyla insan sağlığı konusunda öncü çalışmalara imza atan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Türkiye'de ilk kez alerjik çocuklar için özel olarak tasarlanan kreşin açılışını 19 Mayıs'ta yapacak.
Türkiye'nin İlk Ve Tek Alerjik Çocuklara Özel Kreşi Kartal'da Açılıyor

Başkan Altınok Öz; açılacak yeni kreşle birlikte, 2009’da göreve geldiğinde Kartal’da 1 olan kreş sayısını 14’e yükseltmiş olacak. 

 Kartal Yakacık’ta açılacak Mevhibe İnönü Çocuk Gelişim Merkezi, sadece alerjik çocuklara eğitim hizmeti verecek. Ailelerin, beslenme ve bulundukları ortam konusunda özel hassasiyete sahip alerjik çocuklarını gönül rahatlığıyla teslim edebilecekleri Mevhibe İnönü Çocuk Gelişim Merkezi’nin açılışı, İNÖNÜ ailesinin de katılımıyla 19 Mayıs 2018 Cumartesi günü yapılacak.

 Başkan Altınok Öz’ün, kreşe adını verdiği Mevhibe İnönü için Yüksek Heykeltıraş Hüseyin Yüce’ye yaptırdığı bronz büstün açılışı da aynı gün yapılacak.