Güncel - Yaşam 17.07.2020 21:49

Türkiye'nin Huysuz Virjin'i Seyfi Dursunoğlu hayatını kaybetti

Türkiye'nin Huysuz Virjin karakteriyle tanıdığı Seyfi Dursunoğlu, 87 yaşında hayatını kaybetti. Peki, Seyfi Dursunoğlu kimidir? Huysuz Virjin karakteriyle ne zaman meşhur oldu? Hangi programlardan sunuculuk yaptı? Detaylar haberimizde...
Türkiye'nin Huysuz Virjin'i Seyfi Dursunoğlu hayatını kaybetti

Türkiye'de Huysuz Virjin karakteriyle milyonların sevgilisi olan Seyfi Dursunoğlu, 87 yaşında hayatını kaybetti. 2 haftadır tedavi altında olan Dursunoğlu, son 3 gündür yoğun bakımdaydı. Peki, Seyfi Dursunoğlu kimdir? İşte hayatı...

1932 yılında Trabzon'da doğan Seyfi Dursunoğlu, Haydarpaşa Lisesi'ni bitirdikten sonra İngiliz Filolojisi bölümünde gördüğü eğitimi yarıda bırakarak Sosyal Sigortalar Kurumu'nda memur olarak çalışmaya başladı. 18 yıl SSK'da devlet memurluğu yaptıktan sonra işinden ayrıldı ve 1970'te Huysuz Virjin olarak sahneye çıkmaya başladı. 

HUYSUZ VİRJİN İLE MEŞHUR OLDU

Önce küçük kulüplerde sahneye çıkmaya başlayan Seyfi Dursunoğlu, ünü ağızdan ağza yayıldıkça daha büyük kulüplerden teklif almaya başladı. Her yıl İzmir Fuarı'nda sahneyi Türkiye'nin tanınmış solistleriyle paylaştı. İzmir Fuarı'na gelen binlerce insan sayesinde, televizyona çıkmadı ama tüm Türkiye'de kendinden bahsettirdi. Seyfi Dursunoğlu, "Huysuz Virjin" karakteriyle en büyük sıçramayı TRT'de Öztürk Serengil'in yarışma programına katılarak yaptı. Aynı programda, tek kanalın seyredildiği bu dönemde Huysuz Virjin'in Öztürk Serengil'e verdiği esprili cevapları gördükten sonra herkes ondan bahsetmeye başladı. Seyfi Dursunoğlu, Huysuz Virjin tiplemesiyle kimsenin söyleyemediklerini söyleyecek güce ulaştı. Gerçekleri esprili bir tarzda ifade etmesi ve sahne şovlarıyla ünü yayıldı. 1970'lerde Huysuz Virjin 1 adında bir kanto plağı yaptı.

2007'DE HUYSUZ OLMAYI BIRAKMIŞTI AMA...

Pek çok ülkede sahne alan Dursunoğlu, Huysuz Show adlı programıyla kendini tüm Türkiye'ye tanıttı ve sevdirdi. Dursunoğlu, bir dönem Popstar Türkiye yarışmasının ikinci sezonunda, İbrahim Tatlıses, Garo Mafyan ve Deniz Seki gibi şarkıcı ve sanatçılarla birlikte jüri üyeliği de yaptı.

2007 yılında Radyo Televizyon Üst Kurumu (RTÜK) tarafından programının yayınlandığı televizyon kanallarına dolaylı olarak baskı yapıldığı ve sansür uygulandığını gerekçe gösterelrek Huysuz Virjin'i artık canlandırmayacağını açıkladı ancak 2012'de Show TV'de yayınlanan Huysuz'la Dans Eder misin? programını sundu. Aynı yıl Star TV'de yayınlanmaya başlayan, Benzemez Kimse Sana adlı yarışmada jüri üyeliği yapmıştı. Programın final bölümüne son kez Huysuz Virjin olarak çıkmıştı ve "Bu benim son kantom" diyerek yaşından dolayı bir daha kanto yapamayacağını dolaylı bir yönden anlatmıştı. Ayrıca 15 milyon TL tutarındaki mal varlığını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışlayacağını açıklamıştı.

Huysuz Virjin, 'Katina' adlı şarkısıyla Türkiye'de meşhur olmuştu.

Seyfi Dursunoğlu'nun sunduğu veya jüri olduğu programlar şu şekilde:

Huysuz ve Tatlı Kadın
Huysuz Şimdi Hostes
Popstar Türkiye - Kanal D
Huysuz'la Dans Eder Misin? - Show TV
Benzemez Kimse Sana - Star Tv
Benzemez Kimse Sana - Show TV
Benimle Dans Eder Misin? - Kanal d
Benimle Dans Eder Misin? - Fox Tv
Huysuz'la Dans Eder Misin - Show TV
Huysuz'la Görücü Usulü - Atv