Spor Kaynak: Tarık DURMAZ 16.06.2024 19:33

Türkiye Milli Golf Takımı'na Teknoloji Desteği!

Türk mühendislere sağlandığı istihdamla adından söz ettiren Rapsodo Kurucusu ve CEO'su Batuhan Okur; ülkemizi uluslararası arenada temsil eden genç golfçülere teknoloji desteğinde bulundu.
Türkiye Milli Golf Takımı'na Teknoloji Desteği!

 Türkiye Golf Federasyonu yöneticileri ile Rapsodo, 8 Haziran 2024 tarihinde Regnum Golf & Country Club Ankara’da bir araya geldi. Daha önce imzalanan sponsorluk anlaşması kapsamında gerçekleştirilen iş birliği sonrasında Türkiye Milli Golf Takımı antrenmanlarında kullanılmak amacıyla, vuruş performans verilerini gösteren ve teknik çalışmayı kolaylaştıran   40 adet golf monitörü Türkiye Golf Federasyonu’na teslim edildi. 

 

Turan: Hedefimiz golf sporunu  ülke çapında yaygınlaştırmak ve milli takımın yurt dışında  elde edeceği başarılarla ülkemizi gururlandırmak”

 

Hedeflerinin golf sporunu  ülke çapında yaygınlaştırmak ve milli takımın yurt dışında  elde edeceği başarılarla ülkemizi gururlandırmak olduğunu söyleyen Türkiye Golf Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Recep Turan, “Öncelikle Türkiye Golf Federasyonu olarak Golf Milli Takımımız ile alt yapıyı oluşturan sporcularımızın gelişimi ve başarı yolunda ilerlemesi için elimizdeki tüm imkanları sporcularımıza sunuyoruz. Bunlardan biri de Rapsodo firmasıyla yaptığımız iş birliği. Başarı odaklı çıktığımız bu yolda, modern teknolojilere sahip daha fazla ekipman ile daha etkin çalışma yapmamız mümkün olacak”dedi. 

 

Sözlerine dijital verilerin önemini vurgulayarak devam eden Turan; “Bu teknolojiyle antrenörler ve sporcular artı ve eksilerini dijital veriler üzerinde görebilmekte ve karşılaştırmalı olarak gelişimlerini bu veriler üzerinden takip edebilmektedir. Aynı zamanda, veri analizi saklama özelliği olan bu cihazla elde edilen verilere göre yapılan antrenmanlarla daha fazla sayıda sporcumuzun gün ve gün çalışmalarının karşılığını göreceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Okur: “Gelecek, veri analizi yapabilen sporcuların olacak”

Geleceğin veri analizi yapabilen antrenörlerin ve sporcuların elinde olduğuna vurgu yapan Rapsodo Kurucusu ve CEO’su Batuhan Okur; “Bugün yapay zeka destekli, veri analizi yapabilen teknolojiler sayesinde sporcu değerlemeleri milyon dolarla ifade ediliyor. Bu teknoloji trenini kaçırmamak için dünyayı takip etmeliyiz. TGF ve Rapsodo iş birliği dünya ile entegrasyonun en önemli adımlarından biri” dedi. 

 

Her Türk girişimcinin dünyanın neresinde faaliyet gösterirse göstersin dönüp ülkesine yatırım yapmasının önemine değinen Okur; “Türkiye Golf Federasyonu ile birlikte gençlerimizin geleceğine yaptığımız bu teknoloji yatırımı, onların gelişimini ciddi oranda artıracaktır” dedi. 

 

Resim altı: Yeni nesil golf monitörleri,   8 Haziran’da Ankara Regnum Golf Sahası’nda gerçekleşen törenle Rapsodo Kurucusu ve CEO’su Batuhan Okur tarafından Türkiye Golf Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Recep Turan’a teslim edildi. 

 

Bir sporcunun “Ben daha iyi nasıl olurum” sorusunun yanıtı Rapsodo

Singapur’da kurduğu şirketi Amerika’da büyük başarılar elde edince Ar-Ge üssünü Türkiye’ye taşıyan Türk girişimci Batuhan Okur tersine beyin göçünün önemli temsilcilerinden biri. Dört farklı kıtada, Singapur, Amerika, Türkiye  ve Japonya olmak üzere dört farklı ülkede 13 farklı ulustan çalışana istihdam sağlayan Türk girişimci Batuhan Okur, bugün dünyaya golf ve beyzbol oynamanın teknolojik yolunu öğretiyor. Globalde  200’ün   üzerinde çalışana sahip olan Rapsodo’nun yaklaşık %40’ı Türkiye’deki Ar-Ge merkezinde görev alıyor ve Türkiye’den dünyaya yazılım ihraç ediyor. 

 

Bir sporcunun “Ben daha nasıl iyi olurum, performansımı nasıl artırırım?” sorusunun yanıtı olan Rapsodo, beyzbol ve golf alanında sporculara ihtiyaç duydukları tüm verileri sunuyor.

 

Spor performansı ölçüm ve analitiği pazarında, veri bilimi odaklı yazılımlar geliştiren Rapsodo, kamera ve radar kombinasyonundan oluşan donanımıyla bir sporcunun “Ben daha iyi nasıl olabilirim” sorusuna yanıt buluyor. Spor teknolojileri pazarına yön veren bu verilerin üretimi ve analizi ise Rapsodo’nun  dünyaya Türkiye’den ihraç ettiği yazılımlarla gerçekleşiyor.