İş Dünyası Kaynak: Haber Merkezi 14.09.2024 08:48

Türk Firması Çin'deki saat fabrikasında dünya markalarına da kol saati üretecek

Türkiye'nin ilk ve tek yerli saat üreticisi Serhat Saat, uluslararası saat markalarıyla dünyanın en büyük saat tanıtım organizasyonu olan Hong Kong Watch & Clock Fuarı'nda satış ve üretim anlaşmaları imzaladı.
Türk Firması Çin'deki saat fabrikasında dünya markalarına da kol saati üretecek

Türkiye’nin yerli ve tek saat üreticisi Serhat Saat, dünya saat markalarının buluştuğu en büyük tanıtım organizasyonu Hong Kong Watch & Clock Fuarı’nda Çin ve Türkiye’de ürettiği saatleriyle göz doldurdu. Fuarda birçok markanın da önüne geçerek iki ayrı stand alanı oluşturan Serhat Saat, dünyanın dört bir yanına satışını gerçekleştirdiği uluslararası saat markalarıyla ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. 1964 yılından bu yana Türkiye saat endüstrisinde 3. Jenerasyon temsilcileriyle beraber öncü rolünü sürdüren Serhat Saat fuarda sergilediği markalarında ulaştığı teknoloji ve tasarımlarıyla hayranlık uyandırdı. 

- Markalarına Büyük İlgi

Serhat Saat Hong Kong Watch & Clock Fuarındaki bir standında Çin’in Shenzhen kentindeki fabrikası ile Türkiye’de ürettiği spor modellerden oluşan DAVID GUNER, lüks kadın saat modellerinin bulunduğu DICE KAYEK ve klasik saat koleksiyonuna sahip RMS Zeitmeister markalarıyla yer aldı.  Bu markalarını uluslararası şirketi OVERSEAS HONEST LTD. çatısı altında tanıttı. Spor, şık ve klasik saat koleksiyonlarını içeren FERRO Saat markası ise fuarda ikinci bir stantta Modern Ltd. ismiyle alıcılarla buluştu. 5 gün süren fuarda Serhat Saat, markalarına yönelik ürettiği en son model ve koleksiyonlarını dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilere tanıttı. 

- Çok Sayıda Firmayla Satış Anlaşmaları İmzalandı

Dünya üzerinde dört kıtada faaliyet gösteren ofisleri (İstanbul, Hong Kong, San Diego, Çin) bulunan, Türkiye içinde 1000’den fazla bayide ürünlerinin satışını gerçekleştiren ve 60'tan fazla ülkeye ihracat yapan Serhat Saat’in stantları sektör profesyonellerinin ilgi odağı oldu. Fuar boyunca Hong Kong, Asya, Avrupa, Rusya, Hindistan, Türk Cumhuriyetlerİ, Afrika ve Amerika’dan gelen çok sayıda saat satıcısı firmaların temsilcileri Serhat Saat’in ürettiği markalara ilişkin saat modelleriyle ilgili satış anlaşmaları imzaladı; ürünlere ilişkin ayrıntılı bilgiler aldı. 

- Dünya Markaları Üretim İçin Serhat Saat’i Seçti 

Fuarın en önemli kazanımlarından birisi de dünyanın önde gelen saat markalarının üretim için Serhat Saat’i seçmeleri oldu. Fuar boyunca Serhat Saat’in Çin’in Shenzhen kentindeki fabrikasında gerçekleştirilen saat üretimlerini, modellerin tasarımlarını ve kalitesini yakından inceleme imkanı bulan uluslararası markaların temsilcileri “OEM üretim” denilen kendi saat modellerinin de üretim siparişini verdi. Firmalarla buna ilişkin karşılıklı anlaşmalar imzalandı. 

- 'Ülkemiz ekonomisine katma değer sağlamaya devam edeceğiz'

Hong Kong Watch & Clock Fuarına ilişkin izlenimlerini paylaşan Serhat Saat Yönetim Kurulu Başkanvekili Osman Başer şunları söyledi: “Bu fuar dünya saat ve saatçilik endüstrisinin en prestijli etkinliği. Dünyanın en iyi saat markaları burada son model ürünlerini tanıtıyor. Böyle bir platformda Türkiye’nin ilk ve tek saat üreticisi olarak ülkemizi temsil etmek çok kıymetli… Markalarımız ve ürünlerimize büyük ilgi vardı. Satış anlaşmaları dışında artık tanınmış firmalar kendi markaları adına bizden üretim talebinde bulundular. Artık, dünya markalarına da saat üretmeye başlayacağız. Dünyanın en büyük saat fuarında gördüğümüz bu ilgi, Serhat Saat ve ülkemiz için gurur verici. Fabrikalarımız ve çalışanlarımızla üretmeye, teknolojimizi geliştirmeye, ihracata ve ülkemiz ekonomisine daha fazla katma değer sağlamaya devam edeceğiz.”