Kültür Sanat Kaynak: Mustafa Ercan ORTAÇ 23.04.2024 00:00 Güncelleme: 23.04.2024 11:46

Turistik Diyarbakır Ekspresi, Kayseri'de turistik mola verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Turistik Diyarbakır Ekspresi, Kayseri'de turistik mola verdi.
Turistik Diyarbakır Ekspresi, Kayseri'de turistik mola verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Turistik Diyarbakır Ekspresi” bin 51 kilometrelik Ankara-Diyarbakır parkurunda seyahat edecek 180 kişi kapasiteli 9 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluşuyor. Tarihi Ankara Tren Garı’ndan Diyarbakır’a ulaşmak üzere yola çıkan ekspres, dönüş yolu boyunca Malatya, Elazığ, Sivas ve Kayseri’de turizm molaları vererek sonrasında yeniden Ankara’ya ulaşıp, güzergâhı tamamlayacak.

Sezonun ilk seferine 19 Nisan’da çıkan “Turistik Diyarbakır Ekspresi” dönüş yolunda verdiği turistik molalarından birini Kayseri’de gerçekleştirdi.

Ekspresin tarihi ve turistik bin 51 kilometrelik güzergahında Kayseri için ayrılan 3 saatlik mola süresinde gezi yolcuları farklı medeniyetlere ait tarihi yapıları görme imkanı buldu.

Ziyaretçiler, Kayseri Kalesi’ni ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, ilk tıp fakültelerinden olduğu bilinen Gevher Nesibe Tıp Medresesi ve Şifahanesinde faaliyet gösteren Selçuklu Uygarlığı Müzesi’ni gezip dönemin önemli eserlerini yakından görme fırsatı buldu.