Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 16.09.2024 15:00 Güncelleme: 16.09.2024 14:18

TÜİK - Ücretli çalışanlar sayısı Temmuz'da yıllık yüzde 3,4 yükseldi

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışanlar sayısı Temmuz'da geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,4 yükseldi.
TÜİK - Ücretli çalışanlar sayısı Temmuz'da yıllık yüzde 3,4 yükseldi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışanlar sayısı Temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,4 arttı.

Ücretli çalışanlar sayısı geçen yılın aynı ayında 15 milyon 369 bin 599 kişi iken, bu yıl Temmuz ayında 15 milyon 889 bin 385 kişiye yükseldi.

Ücretli çalışanların alt detaylarına bakıldığında; Temmuz ayında ücretli çalışan sayısı yıllık olarak sanayi sektöründe aynı kaldı, inşaat sektöründe yüzde 8,6 arttı ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 4,3 arttı.

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı Temmuz’da geçen aya göre yüzde 0,7 arttı.

Ücretli çalışanların alt detaylarına bakıldığında; Temmuz ayında ücretli çalışanlar aylık olarak sanayi sektöründe yüzde 0,9 arttı, inşaat sektöründe yüzde 1,0 arttı ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 0,6 arttı.

Ücretli çalışan sayılarında takvim etkisi gözlenmedi. Bu nedenle takvim etkisinden arındırılmış değerler yerine arındırılmamış değerler kullanıldı. Aylık değişimler, mevsim etkisinden arındırılmış değerlerin bir önceki aya göre değişimini ifade ediyor.