Yerel Yönetimler Kaynak: Hibya Haber Ajansı 02.09.2024 18:00 Güncelleme: 01.09.2024 19:52

Tugay: Kimsenin kimseyi incitmediği bir dünya olsun

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, katıldığı televizyon programında 1 Eylül Dünya Barış Günü'nün anlam ve önemi için Yannis Ritsos'a ait Barış şiirini okudu.
Tugay: Kimsenin kimseyi incitmediği bir dünya olsun
Başkan Tugay “Barış Günü, önce ülkemize sonra dünyaya barış getirsin. Hiç kimsenin kimseye düşman olmadığı, hiç kimsenin kimseyi incitmediği bir dünya olsun” temennisinde bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar Programı’na eşi Öznur Tugay ile birlikte konuk oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay, 93’üncü İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) devam ederken Kültürpark’ta kurulan Alternatif Sahne’de düzenlenen yayında 1 Eylül Dünya Barış Günü’nün anlam ve önemini belirten bir şiir okudu. İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği programda İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın Genel Sanat Yönetmeni Levent Üzümcü de yer aldı. Ekranda barış güvercinlerinin gökyüzündeki görüntüleri eşliğinde sanatçı Mazlum Çimen barış türküleri söyledi ardından Nükhet Duru sahne aldı. İki sanatçı Çökertme Türküsü’nde düet yaptı. Halk oyunları gösterilerinin sergilendiği yayında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuklara dünya klasikleri kitap seti dağıtıldı. Büyük kalabalığın eşlik ettiği Barış Türküsü de çocuklar sahnedeyken hep bir ağızdan söylendi. 

Barışın önemine de dikkat çeken Başkan Tugay, “Bugün Dünya Barış Günü, inşallah barış getirsin önce ülkemize sonra dünyaya. Hiç kimsenin kimseye düşman olmadığı, hiç kimsenin kimseyi incitmediği bir dünya olsun” ifadelerini kullandı.