Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 16.08.2024 10:00 Güncelleme: 15.08.2024 07:53

Tugay: Hiç kimseyi kimseden ayırmadan hizmet ediyoruz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, milli futbolcu Merih Demiral'ın bozkurt işareti yapan heykelinin İzmir'de dikilmesi için verilen önergenin Meclis'te oy çokluğuyla reddedilmesi üzerine açıklama yaptı.
Tugay: Hiç kimseyi kimseden ayırmadan hizmet ediyoruz

Tugay, “Biz burada böyle bir heykeli dikmek için yeterli neden ve gerekçe bulmuyoruz. Bu ülke kutuplaşmadan yeterince çekti. Hepimizi hizmet etmede birleşmeye davet ediyorum. Bizim bu mecliste konuştuğmuz konu bu olmadır. Biz buraya hizmet etmek için geldik. Hiç kimseyi kimseden ayırmadan hizmet ediyoruz. Yapacak çok işimiz var” dedi.

Başkan Tugay, memurlarla yapılan toplu iş sözleşmesine de değinerek “Bunlar demokratik süreçler. İzmir Büyükşehir Belediyesi bir aile ortamı. Bizler tüm çalışanlarımızla, sizlerle de belediye adına bu kurumu en iyi şekilde hizmet eder hale getirmek için çaba gösteriyoruz” açıklamasını yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı ikinci birleşimi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın idaresinde yapıldı. Meclisin açılışında konuşan Başkan Cemil Tugay, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın kutlayacak olmanın heyecanını taşıdıklarını aktardı. Tugay, “Bu ay zaferlerin olduğu bir ay. Böyle önemli günler, kurtuluşun ve kuruluşun şehri olan İzmir'de en yoğun şekilde yaşanıyor. Türkiye’nin pek çok yerinden daha yoğun yaşanan duygular. Hepimize kutlu olsun” dedi. Bu yıl 93. kez kapılarını açacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı programına dair de bilgi veren Tugay, şunları söyledi: “Fuar kapılarını 30 Ağustos'ta açacak. Resmi açılış 31 Ağustos'ta yapılacak. Açılış törenine Ticaret Bakanı Sayın Ömer Bolat, CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel ile bazı büyükşehir belediye başkanları, milletvekilleri katılacak. Fuarın güzel geçmesi için elimizde gelen çabayı gösterdik. Geleceğe pencere açtığımız bir fuar olacak” dedi.

“Heykeli dikmek için yeterli neden ve gerekçe bulmuyoruz”
Meclis oturumunda, MHP Grup Başkanvekili Bahadır Altınkeser tarafından, milli futbolcu Merih Demiral'ın bozkurt işareti yapan heykelinin İzmir’de dikilmesi için verdiği önerge, komisyonların ardından Meclis'te de oy çokluğuyla reddedildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Tugay, “Anadolu Ajansı Merih Demiral'ın bizim karar vermediğimiz, komisyonlara gönderdiğimiz bir konuyu çarpıttı, Merih Demiral'ın heykelinin yapılmasının meclisten oy birliği ile geçtiği yönünde haber yapıldı. Türklerin tarihinde bozkurt efsanesinin olduğunu, bu simgenin bizim tarihimizle ilgili önemli bir sembol olduğunu biliyorum. Harekete saygı duyuyoruz. Hiçbir itirazımız da yok. Bir partiye mal olmuş bir parmak hareketi var. Ve o hareketi yapan futbolcumuz, sanırım siyasi tercihi bilemiyorum. Ona verilen ceza ile ilgili biz de rahatsızız. O ayrı konu. Bozkurt işareti yapan bir futbolcunun heykelini, İzmir’e neden dikelim? Tepki gösterelim, başka türlü de gösterelim. Ama heykel dikmek bizim şu anda yapmamız gereken şey midir? Biz burada böyle bir heykeli dikmek için yeterli neden ve gerekçe bulmuyoruz” diye konuştu.