Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 16.08.2024 10:00 Güncelleme: 15.08.2024 07:57

Tugay: Her bir yurttaşımızın yangınlara karşı bir asker olmasını diliyorum

İzmir Büyükşehir Belediyesi, orman yangınlarına hızla müdahale edilmesini sağlamak ve ormanları korumak için orman köylerine 40 tanker teslim etti.
Tugay: Her bir yurttaşımızın yangınlara karşı bir asker olmasını diliyorum

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından orman yangınlarına karşı kritik bölgelerde görev yapan muhtarlara su tankeri dağıtıldı. 

Balçova İnciraltı Kent Ormanı’nda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın ev sahipliğinde düzenlenen törene Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı ile belediye bürokratları, itfaiye personeli, muhtarlar ile yurttaşlar katıldı.

Şu ana kadar 18 milyon liralık kaynak aktarılan proje kapsamında dağıtılan tankerlerin sayısı 440'ı buldu. Törende konuşan Başkan Tugay, bu yıl her gün ortalama 30 yangının çıktığını vurgulayarak şunları söyledi:

"Hava sıcaklığı etkili. Ama diğer taraftan bütün istatistikler gösteriyor ki yangınların en az  yüzde 95'i insan eliyle çıkıyor. Sadece tavsiyede bulunmayıp o sigara izmaritini atan, yangının çıkmasına sebep olan, o hataları yapan insanların da gerektiğinde elini kolunu tutan insanlar olmalıyız. Bugün burada dağıttığımız tankerler ile muhtarlarımız, köylülerimiz kendi bölgelerinde çıkan yangınlara karşı elinden geleni yapmaya devam edecek. İtfaiyemiz üzerine düşen sorumluluğu yapmaya devam edecek ama her bir vatandaşımızın yangınlara karşı bir asker olmasını özellikle diliyor, bekliyoruz. Ben de belediye başkanı olarak üzerime düşeni yapacağım. İtfaiye personeli sayımızı da arttıracağız. Yangınları erkenden saptamak ve erken müdahale için o sistemi kurmak ve belki insansız yangına müdahale araçlarını da belediyemize kazandırmak benim için önemli bir konu."