İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi TSKB'nin 100. Yıl Cumhuriyet Kütüphanesi Projesi'ne Anlamlı Ödül

TSKB'nin 100. Yıl Cumhuriyet Kütüphanesi Projesi'ne Anlamlı Ödül

TSKB'nin depremden etkilenen 11 şehirde sosyal ve kültürel kalkınmaya destek olmak için hayata geçirdiği TSKB 100. Yıl Cumhuriyet Kütüphanesi özel projesi ödüle layık görüldü. 2025 yılına kadar '11 ilde 11 kütüphane' hedefiyle yola çıkan ve şimdiye kadar 3 farklı şehirde okul kütüphanelerinin resmi açılışını gerçekleştiren Banka, Okul Kütüphanecileri Derneği tarafından verilen Aydın İleri Kütüphane ve Okuma Kültürüne Katkı Ödülü'nün sahibi oldu.

Türkiye’nin çok yönlü nitelikli kalkınması için 74 yıldır somut değer üreten TSKB (Türkiye Sınai Kalkınma Bankası), depremden etkilenen illerimizde eğitimin kesintiye uğramaması ve bölgedeki çocuklara kitapların iyileştirici gücünü taşıyabilmek için başlattığı özel projesiyle ödüle layık görüldü. Banka, depremin hemen ardından 2023 yılında başlattığı projesiyle, Okul Kütüphanecileri Derneği tarafından verilen Aydın İleri Kütüphane ve Okuma Kültürüne Katkı Ödülü’nü almaya hak kazandı.

Banka, Cumhuriyetin 100. yılında başlattığı proje için ilk adımını 2023 yılının eylül ayında atarak, ilk okul kütüphanesi açılışını Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda gerçekleştirdi. 2024 yılının ocak ayında, Gaziantep’in Nurdağı ve Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçelerinde iki ayrı kütüphaneyi daha hizmete sunan TSKB, diğer illerde gerçekleştireceği kütüphane açılışlarını da planlamaya aldı. 2025 yılına kadar 11 ilde 11 zenginleştirilmiş okul kütüphanesi açmayı taahhüt eden banka, diğer şehirlerdeki kütüphaneleri de tamamlayarak daha fazla öğrencinin geleceğine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Eğitimde fırsat eşitliğini desteklemek amacıyla, zenginleştirilmiş kütüphane formatında hayata geçirilen kütüphanelerde, zengin bir kitap koleksiyonunun yanı sıra, çocukların zihinsel gelişimine katkı sağlayacak çeşitli akıl oyunları ve eğitim destek araçları bulunuyor.

Okul Kütüphanecileri Derneği’nin öncülüğünde 2013 yılından bu yana gerçekleştirilen “Okuma Kültürüne Katkı Ödülü”, Derneğin Kurucu Başkanı Aydın İleri’nin 2022 yılında vefat etmesinin ardından “Aydın İleri Kütüphane ve Okuma Kültürüne Katkı Ödülü” olarak değiştirildi. Ödül, kütüphanecilik ve kültür sanat alanında değerli bir ödül programı olma özelliği taşıyor. Bugüne kadar ödül sahibi olan kişi ve kuruluşlar arasında Türkiye’nin kültür sanat alanında önde gelen isim ve kurumları yer alıyor.