Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 27.03.2024 10:00 Güncelleme: 27.03.2024 13:15

Trump'ın tanıtımını yaptığı özel "Tanrı ABD'yi Korusun" İnciller 60 dolara satılıyor

Washington, 27 Mart (Hibya) – ABD eski Başkanı Donald Trump'ın tanıtımını yaptığı İncil, Amerikan halkına mal satmasının son örneği olarak, vatansever, dindar ve sağ görüşlü Amerikalılar'a, 59,99 dolara satılıyor.
Trump'ın tanıtımını yaptığı özel "Tanrı ABD'yi Korusun" İnciller 60 dolara satılıyor

Salı günü Truth Social platformunda yaptığı bir paylaşımda, Cumhuriyetçiler'in şu anki muhtemel başkan adayı Donald Trump, "Mutlu Kutsal Haftalar! Amerika'nın Yeniden Dua Etmesini Sağlayalım. Kutsal Cuma ve Paskalya'ya doğru ilerlerken, Tanrı ABD'yi Korusun İncil'inin bir kopyasını edinmenizi tavsiye ederim" dedi.

Trump, tanıtıma eşlik eden video mesajında şunları söyledi: "Çok iyi dostum Lee Greenwood ile -Tanrı ABD'yi Korusun şarkısını kim sevmez ki?"

Trump mitinglerinde imzası haline gelen şarkıyı çalan country şarkıcısı Greenwood, İncilleri GodBlessTheUSABible.com adlı bir web sitesi üzerinden satışa sunuyor.

Sitede Trump'ın kırmızı-beyaz çizgili kulüp kravatının önünde elinde bir İncil gülümseyerek tutarken çekilmiş bir fotoğrafı yer alıyor. İncil'in kapağında "Kutsal İncil" ve "Tanrı ABD'yi Korusun" yazıları ve ABD bayrağını temel alan bir tasarım yer alıyor.

Greenwood'un internet sitesinde İncil'in Trump tarafından tanıtımı yapılan tek İncil olduğu belirtiliyor, alıcılara İncil'lerinde "yapışkan sayfalar" varsa ne yapmaları gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunuluyor ve pek çok insanın aklındaki önemli soru yanıtlanıyor: "Bu İncil'den elde edilen paranın herhangi bir kısmı Donald J. Trump'ın başkanlık kampanyasına mı gidiyor?"

Sitede, "Hayır" deniliyor:

"GodBlessTheUSABible.com siyasi değildir ve herhangi bir siyasi kampanya ile ilgisi yoktur. GodBlessTheUSABible.com Donald J Trump, Trump Organization, CIC Ventures LLC ya da bunların herhangi bir müdürü ya da iştiraki tarafından sahiplenilmemekte, yönetilmemekte ya da kontrol edilmiyor.  GodBlessTheUSABible.com, Donald J Trump'ın adını, benzerliğini ve imajını CIC Ventures LLC'nin ücretli lisansı altında kullanmaktadır ve bu lisans koşullarına göre, feshedilebilir veya iptal edilebilir."

CIC Ventures, 2021 yılında Trump'ın eski bir yardımcısı ve Trump'la bağlantılı bir avukat tarafından, Trump'ın iktidardan ayrıldığından beri yaşadığı Palm Beach, Florida'da kuruldu. Şirketin ana adresi Trump International Golf Club'dır. Şirket ayrıca dijital eğitim kartları ve altın spor ayakkabılar gibi Trump temalı para kazanma planlarına da dahil oldu.