Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 14.07.2024 11:00 Güncelleme: 14.07.2024 11:00

Trump'a ateş eden kişi kayıtlı bir Cumhuriyetçi

CNN'nin haberine göre Trump mitinginde ateş eden kişi Demokratlara yakın gruba 15 dolar bağış yapan kayıtlı bir Cumhuriyetçi.
Trump'a ateş eden kişi kayıtlı bir Cumhuriyetçi

Yetkililerin eski Başkan Donald Trump'a suikast girişiminde bulunduğunu söylediği silahlı saldırgan, kamu kayıtlarına göre, daha önce Demokrat eğilimli bir gruba küçük bir katkıda bulunmuş 20 yaşında kayıtlı bir Cumhuriyetçiydi.

Thomas Matthew Crooks, Pittsburgh'un banliyösü Bethel Park'ta, kolluk kuvvetlerinin eski başkana ateş açtığını söylediği Trump mitinginin yaklaşık 35 mil güneyinde yaşıyordu.

Yerel basında çıkan bir habere ve okulun mezuniyet törenine ait bir videoya göre Crooks 2022 yılında Bethel Park Lisesi'nden mezun oldu.
Crooks, Pennsylvania'nın seçmen veri tabanındaki bir listeye göre Cumhuriyetçi olarak oy kullanmak üzere kayıtlıydı ve adı, yaşı ve kolluk kuvvetlerinin Cumartesi gecesi aradığı ve kamu kayıtlarında Crooks ile bağlantılı olan bir Bethel Park adresiyle eşleşiyordu.

Bu yılki başkanlık seçimleri Crooks'un oy kullanabilecek yaşta olduğu ilk seçim olacaktı.
Federal Seçim Komisyonu kayıtları, aynı adreste Thomas Crooks olarak listelenen bir bağışçının Ocak 2021'de Progressive Turnout Project adlı Demokratlarla uyumlu bir siyasi eylem komitesine 15 dolar verdiğini gösteriyor.

Cumartesi gecesi geç saatlerde CNN tarafından ulaşılan Crooks'un babası Matthew Crooks, "neler olup bittiğini" anlamaya çalıştığını ancak oğlu hakkında konuşmadan önce "emniyet güçleriyle konuşana kadar bekleyeceğini" söyledi.

Kolluk kuvvetleri yetkililerine göre Crooks, Gizli Servis ajanları tarafından öldürülmeden önce mitingin güvenlik çemberi dışında yakındaki bir binanın çatısına tünemişken Trump'a ateş etti.

FBI'ın Pittsburgh saha ofisinden sorumlu özel ajan Kevin Rojek, Crooks'un adı açıklanmadan önce Cumartesi gecesi düzenlediği basın toplantısında, üzerinde herhangi bir kimlik bulunmadığını, bu nedenle ajanların "DNA'sını araştırmak ve biyometrik onay almak" zorunda kaldıklarını söyledi.
 
Mitinge katılanlardan biri ölmüş, ikisi de ağır yaralanmıştı.