Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 11.09.2024 11:21 Güncelleme: 11.09.2024 11:27

Trump ve Harris ilk TV programında kozlarını paylaştı

Donald Trump ve Kamala Harris, Salı günkü ABC News başkanlık münazarasında enflasyon, kürtaj, göçmenlik ve dış politika konularında kıyasıya mücadele ederken, seçim gününe sadece sekiz hafta kala seçmenlere kendilerini anlatmaya çalıştılar.
Trump ve Harris ilk TV programında kozlarını paylaştı

Harris'in Trump'ı oyundan düşürmek için bir planı varmış gibi görünüyordu ve çekişmeli tartışma sırasında, yabancı liderlerin Trump'a güldüğünü söyleyerek ve onu insanları küçümsemekle suçlayarak başarılı olmuş gibi görünüyordu. Harris ayrıca Trump'ı kendi ırksal kimliğine saldırmakla da suçladı.

Trump, Harris'i ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi ve göçmenlik de dahil olmak üzere Başkan Joe Biden'ın politikaları nedeniyle suçladı ve 2020 seçimlerinde yaygın hile yapıldığına dair yalanlarını tekrarladı.

Münazaranın ardından süperstar şarkıcı Taylor Swift Harris'i destekleyerek başkan yardımcısının “bir savaşçının savunması gerektiğine inandığım haklar ve davalar için mücadele ettiğini” söyledi.

Tartışma başlamadan önce Harris kararlı bir şekilde Trump'ın yanına gitti ve onu el sıkışarak selamladı. İnanılmaz gibi görünse de ilk kez karşılaşıyorlardı.

Harris son birkaç yılın çoğunlukla Trump'ın başkanlığının ardından temizlik yapmakla geçtiğini ve önümüzde yeniden yapılanma olduğunu söyledi. İzleyicilerin Trump'tan daha önce duydukları şeyleri, yalanları, acımasızlığı ve isim takmayı duymayı bekleyebileceklerini söyledi.

Trump Harris'in hiçbir politikası olmadığını söyledi.  Sonra Harris'in Marksist olduğunun herkes tarafından bilindiğini söyledi.

Tartışmanın ilerleyen bölümlerinde de benzer ifadeler kullandı ve aslında Joe Biden ile aynı politikaya sahip olduğunu söyledi. Aslında onun Joe Biden olduğunu söyledi.

Harris onun açıkça Biden olmadığını ve dolayısıyla daha az Trump olduğunu söyledi.