Vakıf Katılım web
Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 20.07.2024 21:00 Güncelleme: 19.07.2024 11:27

Trump uluslararası anlaşmazlıkları çözme sözü verdi

Washington, 19 Temmuz (Hibya) - Donald Trump Cumhuriyetçi Ulusal Kongre'de yaptığı konuşmada partinin başkan adaylığını resmen kabul etti ve ülkesinde enerji ve ekonomi alanlarını iyileştirme ve uluslararası anlaşmazlıkları çözme sözü verdi.
Trump uluslararası anlaşmazlıkları çözme sözü verdi

Donald Trump Perşembe gecesi Cumhuriyetçi Ulusal Kongre'nin son gününde sahneye çıktı ve beklendiği gibi Parti'nin ABD başkan adaylığını kabul etti.

Trump'ın konuşması bir buçuk saatten fazla sürdü ve ulusal kongre konukları kendisini coşkuyla alkışladı. Trump, yaklaşan başkanlık seçimlerindeki "muhteşem zaferini" ve gelecekte Amerikan halkının birliğini, Amerika Birleşik Devletleri'nde yeni bir güvenlik, refah ve özgürlük çağını "müjdeledi."

Trump, Joe Biden'ın görev süresini eleştirdi ve Demokratları kendisine yönelik suçlamalarla bağlantılı olarak cadı avı yapmakla suçladı. Trump ayrıca son başkanlık seçimlerine hile karıştığı görüşünü yineledi.

Donald Trump Trump, insanların ABD'nin güney sınırından geçmesini insani bir istila olarak nitelendirdi. Ayrıca başkan seçilmesi halinde ABD-Meksika sınırı boyunca bir duvar inşasının tamamlanacağı sözünü verdi.

“Amerika Birleşik Devletleri'ne yeniden saygı duyulacak. Hiçbir ulus bizim gücümüzden şüphe etmeyecek ve hiçbir düşman da bizim gücümüzden şüphe etmeyecek” diyen Trump, seçilmesi halinde yönetiminin dünya çapında barış getireceğini söyledi.

Trump, Biden yerine başkan olması halinde Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini ve İsrail ile Hamas arasındaki savaşı önleyebileceğini söyledi. Konuşmasında uluslararası çekişmeleri sona erdirme sözü veren Trump, basit bir telefon görüşmesiyle savaşı durdurabileceğini iddia etti.

Trump, suikastçının kurşununu kulağında hissettiğini, Gizli Servis ajanları tarafından kapatıldığını ve öldürülmekten kıl payı kurtulduğunu anlattı. Trump kalabalığa “Tanrı benim yanımdaydı” dedi.

Suikast girişiminde hayatını kaybedenler için taziyelerini sunan Trump,  itfaiyeci Corey Comperatore'den özel olarak bahsetti. İtfaiyeci üniforması ulusal kongrede sahnede sergilendi ve Trump konuşmasını itfaiyecinin kaskını öpmek için durdurdu.