Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 14.07.2024 13:00 Güncelleme: 14.07.2024 15:41

Trump mitingi saldırganının Gizli Servis keskin nişancısı tarafından öldürüldüğü açıklandı

CBS News'ın haberine göre, yetkililer, Cumartesi günü Butler, Pennsylvania'da düzenlenen bir Trump mitingi sırasında ateş açan şüpheli bir silahlı saldırganın bir Gizli Servis keskin nişancısı tarafından ölümcül bir şekilde vurulduğunu söyledi.
Trump mitingi saldırganının Gizli Servis keskin nişancısı tarafından öldürüldüğü açıklandı

Yetkililer, Cumartesi günü Butler, Pennsylvania'da düzenlenen bir Trump mitingi sırasında ateş açan şüpheli bir silahlı saldırganın bir Gizli Servis keskin nişancısı tarafından ölümcül bir şekilde vurulduğunu söyledi. Gizli Servis'ten Cumartesi gecesi yapılan açıklamada bir miting katılımcısının öldüğü, iki katılımcının da ağır yaralandığı belirtildi.

İki kaynak, silahlı saldırganın kordon altına alınmış miting alanının dışında, mitingden yaklaşık 200 ila 300 metre uzakta olduğunu ve bir baraka olduğu düşünülen yüksek bir yapının üzerinde bulunduğunu söyledi. Kaynaklara göre saldırgan AR tarzı bir tüfekle silahlanmıştı.

Trump yerel saatle 18:15 sularında sahnede konuşurken birkaç el silah sesi duyuldu. Videoda eski başkanın hemen kulağına dokunduğu ve ardından yere yığıldığı, Gizli Servis ajanlarının sahneye koştuğu görülüyor. Ayağa kalkıp yumruğunu kalabalığa doğru kaldırırken yüzünde bir miktar kan görülüyordu. Koşarak konvoyuna götürüldü ve Gizli Servis daha sonra güvende olduğunu teyit etti.

CBS News'e konuşan iki emniyet kaynağı, şüphelinin Gizli Servis karşı saldırı ekibinin bir üyesi tarafından vurularak öldürüldüğünü söyledi.