Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 09.08.2024 13:00 Güncelleme: 09.08.2024 15:34

Troy: Kıymetli madenler yeşilde

Troy'un raporuna göre, altın, küresel piyasalardaki kayıplarını telafi etmek isteyen yatırımcılardan satış baskısı görerek girdiği haftada, perşembe günü yeşile dönmeyi başardı.
Troy: Kıymetli madenler yeşilde

Troy'un raporuna göre, altın, küresel piyasalardaki kayıplarını telafi etmek isteyen yatırımcılardan satış baskısı görerek girdiği haftada, perşembe günü yeşile dönmeyi başardı. Raporda şu veriler aktarıldı:

''Geçtiğimiz hafta açıklanan endişe verici ABD istihdam verilerinin ardından dün haftalık işsizlik başvurularının, beklentilerin ve geçen haftanın altında duyurulması piyasadaki korkuyu biraz hafifletti. Sarı maden 2.381 dolar/ons seviyesi ile güne başlarken, Fed’in faiz indirimine gitme beklentisi ve Orta Doğu’da artan gerilimler altını güncelde destekleyen unsurlar olarak öne çıkıyor. Alım yönlü bir seansla 2.427 dolar/ons seviyesinden günü kapatan sarı maden, günlük yüzde 1,9 kazancı hanesine yazarak salı ve çarşamba günkü kayıplarını geri kazanırken, beş günlük düşüş serisini bozmuş oldu.

''Gümüş de küresel piyasalardaki düşüşlerden etkilenerek girdiği haftada ilk yükselişini yaşadı. Gümüş güne 26,48 dolar/ons seviyesinden başlarken alıcılı bir seansın sonunda 27,54 seviyesinden günü tamamlayarak günlük yüzde 3,5’lik bir kazanç kaydetti. Böylece üç günlük düşüşünü bozan gümüş, bu yükselişle salı ve çarşamba günkü kayıplarını telafi ederken altın gümüş rasyosu da 88’e geriledi.

''Platin üçüncü günü de yeşilde kapattı. Güne 912 dolar/ons seviyesinde başlayan platin, seansı 932 dolar/ons ile noktalayarak günlük yüzde 2,2 kazanç elde etti.

''Paladyum da günü yeşilde kapatırken günün en çok değer kazanan kıymetli madeni oldu. Günü 863 dolar/ons seviyesinden açan paladyum, seansı 908 dolar/ons ile tamamlayarak bir hafta sonra 900 dolar/ons seviyesinin üzerinde kapanış yaparken, günlük yüzde 5,1 kazancı hanesine yazdı.''