Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 12.09.2024 12:00 Güncelleme: 12.09.2024 12:15

Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş: Enflasyon verisi sonrası altında satış baskısı

Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş, altının, ABD'de TÜFE verisinin açıklandığı günü kırmızıda kapattığını bildirdi.
Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş: Enflasyon verisi sonrası altında satış baskısı

Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş’nin raporunda altının, ABD’de TÜFE verisinin açıklandığı günü kırmızıda kapattığı belirtildi. Raporda şöyle denildi:

“Güne 2.517 dolar/ons seviyesinde giriş yapan sarı maden, enflasyon verisinin duyurulmasından önceki saatlerde rekor seviyeye yakın seyretti. Ağustos ayına ait yıllık enflasyonda düşüş gözlemlense de aylık çekirdek enflasyon rakamı beklentilerin üstünde gelirken piyasa beklentisi de büyük çoğunlukla 50 yerine 25 baz puanlık bir indirim etrafında şekillendi. Altının tepkisi ise satış baskısına maruz kalarak 2,500 sınırına doğru geri adım atmak oldu. Bu psikolojik seviyeden destek bulan sarı maden, gelen alımlarla bir toparlanma çabasına girse de günü kırmızıda kapatmaktan kaçamadı. Seansı 2.512 dolar/ons seviyesinde tamamlayan altın, günlük yüzde 0,2 kayıp yaşadı.

“Gümüş ise haftanın üçüncü gününde de yükselişini sürdürdü. Güne 28,40 dolar/ons seviyesinden başlayan beyaz maden de enflasyon duyurusundan etkilenerek satış baskısına maruz kalsa da günün ilerleyen saatlerinde gelen alımlarla toparlanarak günü 28,68 dolar/ons seviyesinde sonlandırdı. Gümüş, günlük yüzde 1 kazanç elde ederken altın gümüş rasyosu ise 87,6’ya geriledi.

“Platin, güne 939 dolar/ons ile başlayıp seansı 952 dolar/ons seviyesinde noktaladı. Son iki haftanın en yüksek kapanışını gerçekleştiren platin, günlük yüzde 1,4 kazancı hanesine yazdı.

Paladyum, iki aylık bir aradan sonra 1.000 dolar/ons seviyesinin üstünde kapanış yaptığı bir seansı geride bıraktı. Güne 961 dolar/ons seviyesinde başlayan paladyum, seansı 1.009 dolar/ons ile son iki ayın en yüksek seviyesinde tamamlayarak günlük yüzde 4,9 kazanç elde ederken günün en çok değer kazanan kıymetli madeni oldu."