Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 15.08.2024 03:00 Güncelleme: 14.08.2024 15:22

Troy: Altın, enflasyona dair ilk rakamların duyurulduğu günü düşüşle bitirdi

Troy, altının, enflasyona dair ilk rakamların duyurulduğu günü düşüşle bitirdiğini duyurdu.
Troy: Altın, enflasyona dair ilk rakamların duyurulduğu günü düşüşle bitirdi

Troy'un raporuna göre, altın, enflasyona dair ilk rakamların duyurulduğu günü düşüşle bitirdi. Altının güne 2,470 dolar/ons seviyesinden başlarken, ABD’de temmuz ayına ait ÜFE verileri beklentilerin ve geçen ayın altında yıllık yüzde 2,2 ve aylık yüzde 0,1 olarak açıklandığını aktaran Troy, raporunda şu ifadelere yer verdi:

"Bu, Fed’in faiz indirimi kararı alması için olumlu bir veri olurken altın da 2,470 dolar/ons seviyesi etrafında seyretti. Şimdi gözler, çarşamba günü açıklanacak TÜFE verilerine çevrilmiş durumda. Ayrıca, pazartesi günü Beyaz Saray’dan İran’dan İsrail’e bu hafta bir saldırı gelebileceğine yönelik bir açıklama yapıldı. Altın, faiz indirimi ihtimalinin yanında Orta Doğu’daki bu gerilimlerden güvenli liman olma durumundan destek görürken, dün kar satışlarının etkisiyle bir düşüş yaşadı. Seansı 2,465 dolar/ons ile tamamlayan sarı maden, günlük yüzde 0,3 kayıp yaşadı.

"Gümüş de pazartesi günkü yükselişin ardından salı gününü kırmızıda kapattı. 27,95 dolar/ons seviyesiyle güne başlayan beyaz maden, yine 28 dolar/ons seviyesini test ettiği bir günde bu seviyeye tutunamayarak seansı 27,85 dolar/ons seviyesinde tamamlarken günlük yüzde 0,4 kaybı hanesine yazdı.

"Platin de değer kaybeden bir diğer kıymetli maden oldu. Güne 938 dolar/ons seviyesinden başlayan platin, seansı 937 dolar/ons seviyesinde tamamlayarak günlük yüzde 0,2’lik değer kaybı yaşadı.

"Paladyum ise diğer kıymetli madenlerden farklı olarak günü yeşilde kapattı. Günü 897 dolar/ons seviyesinden açan paladyum, seansı 924 dolar/ons seviyesinden kapatarak günlük yüzde 2,8 kazanç elde ederken son üç haftanın en yüksek kapanışını gerçekleştirmiş oldu."