Otomotiv Kaynak: Hibya Haber Ajansı 30.08.2024 13:00 Güncelleme: 29.08.2024 08:25

Toyota yenilikçi mobilite ürünleriyle Paris'te

Toyota, Paris 2024 Olimpiyatları aracılığıyla markanın kapsayıcı ve yenilikçi mobilite stratejisinin altını çizdi.
Toyota yenilikçi mobilite ürünleriyle Paris'te

Toyota, Paris 2024 Olimpiyatları aracılığıyla geleceği şekillendiren modelleri, küçük mobilite araçları, konseptleri, yarış araçları, mevcut modelleri ve yeni teknolojileri bir arada gösterildi.

Toyota, gerçekleştirdiği mobilite etkinliğinde de küresel vizyonu olan “Herkes İçin Eşit Hareket Özgürlüğü” ile karbon emisyonunu mümkün olan en kısa zamanda düşürmek üzere kapsayıcı bir yaklaşım ortaya koyduğunu bir kez daha yineledi.

Müşterilerin ihtiyaçlarına ve pazar şartlarına göre ideal modelleri üreten Toyota, müşterilerin farklı taleplerine cevap veren düşük ve sıfır emisyonlu mobilite çözümleri sunmaya kendini adadı.

Toyota, konvansiyonel içten yanmalı motorlarda e-yakıt ve biyoyakıt kullandığı araçları da test ediyor. Yanma sırasında CO2 salımı olmasına rağmen, yakıt karbon nötr olarak dikkat çekiyor. Çünkü atmosferdeki CO2'yi hammadde olarak kullanıyor ve toplam CO2 miktarı üzerinde hiçbir etkisi olmuyor.

Toyota’nın bir diğer alternatif çözümü ise, hidrojeni içten yanmalı motorlarda yakıt olarak kullanmak oldu. Bu alternatifte içten yanmalı motor olmasına rağmen, çalışırken neredeyse hiç CO2 emisyonu ortaya çıkmıyor.

Toyota, 2019 seviyeleriyle karşılaştırıldığında 2030’a kadar dünyada sattığı araçların CO2 emisyonlarının yüzde 33 ve 2050’ye kadar yüzde 50 oranında azaltmayı hedefliyor. Toyota’nın tam hibritler başta olmak üzere çevreci araçlara uzun zamandan bu yana yatırım yapması sayesinde toplam global satışlarda dünya çapında 175 milyon tondan fazla CO2 azaltımı sağlandı.

Bununla birlikte tam elektrikli ürün gamını kademeli olarak genişleten Toyota, 2026 yılına kadar 10 yeni tam elektrikli model tanıtacak ve tam elektrikli satışları 1.5 milyon adede ulaşacak.

Toyota, olimpiyatların resmi mobilite partneri olarak kapsayıcı, çevreci ve yenilikçi araçlarını Paris 2024’te kullandı. Atletlerin, görevlilerin ve seyircilerin ulaşımından operasyonel işlere kadar Toyota’nın yeni mobilite araçları görev aldı.

2 bin 650 adedin üzerinde tam hibrit, plug-in hibrit, tam elektrikli ve hidrojen yakıt hücreli aracı kullanan Toyota, Paris 2024’ün önceki oyunlara göre karbon emisyonlarının yüzde 50 oranında düşürülmesine büyük katkı sağladı. Paris’te kullanılan araçların 1,150 adedi ise tam elektrikli araçlar oldu.