Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Tarık DURMAZ 16.07.2024 12:01 Güncelleme: 16.07.2024 12:38

Toyota, Goodwood Hız Festivali'nde modellerini sergiledi

Toyota, her yıl düzenlenen ve otomobil tutkunları tarafından yakından takip edilen Goodwood Hız Festivali'nde modellerini sergiledi.
Toyota, Goodwood Hız Festivali'nde modellerini sergiledi

Toyota, her yıl düzenlenen ve otomobil tutkunları tarafından yakından takip edilen Goodwood Hız Festivali’nde modellerini sergiledi.

Ünlü sinema oyuncusu Rowan Atkinson, Goodwood’un tırmanma parkurunda Avrupa’da üretilen ilk hidrojen yakıtlı GR Yaris’in direksiyonuna geçti. Motorsporları ve ileri teknoloji şirketi Prodrive’ın başkanı David Richards ve Goodwood Estate’in sahibi Richmond Dükü, bu aracı yolcu koltuğundan deneyimleyen konuklar oldu.

TOYOTA GAZOO Racing Dünya Ralli Takımı’ndan sekiz kez Dünya Şampiyonu olan Sebastien Ogier, son şampiyon Kalle Rovanpera ve bu yılın şampiyonluk adayı Elfyn Evans da Goodwood Hız Festivali’ndeydi. Ralli pilotları, GR YARIS Rally1 Hybrid ve bu sezon ilk kez yarıştan yeni Rally2 WRC araçlarını tanıttı. 

GR Yaris’in Ogier Edition ve Rovanpera Edition modelleri, sınırlı sayıda üretilecek. Bu iki versiyon da, tasarımı ve sürüş karakteristiği dahil olmak üzere Ogier ve Rovanpera’nın kişisel tarzlarına göre özel olarak geliştirildi. Toyota’nın güçlü GR DKR Hilux Evo T1U yarış aracı da, Toyota GAZOO Racing takımından Seth Quintero, Dennis Zenz ve Armand Monleon’un pilotajında Goodwood’un tepe tırmanışı, ralli etabı ve arazi olmak üzere üç parkurunda yeteneklerini sergiledi.

Toyota’nın tam hibrit, şarj edilebilir hibrit, tamamen elektrikli ve hidrojen yakıt hücreli teknolojisine sahip araçlarından oluşan çok yönlü yaklaşımı Goodwood’da öne çıktı. Etkinlikte, İngiltere’de Toyota liderliğindeki bir konsorsiyum tarafından geliştirilen efsanevi pick-up Hilux’ın yeni bir versiyonu olan hidrojen yakıt hücreli Toyota Hilux prototipi de yer aldı. Ayrıca yine  İngiltere’de yapılan ve tam hibritin faydalarını ticari araç pazarına taşıyan Corolla Commercial da etkinlikte sergilenen modellerden oldu.