Eğitim Kaynak: Hibya Haber Ajansı 09.08.2024 17:00 Güncelleme: 08.08.2024 19:33

Togo Lome Üniversitesi Rektörü Kpodar'dan Esenler'e ziyaret

Batı Afrika Ülkesi Togo'nun başkenti Lome'de bulunan Lome Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adama Mawule Kpodar Esenler'in kentsel dönüşüm modelini yerinde inceledi.  
Togo Lome Üniversitesi Rektörü Kpodar'dan Esenler'e ziyaret

Togo’daki şehircilik ve habitat merkezini geliştirmek, bu konudaki araştırmalara yardımcı olacak yerleri incelemek amacıyla Türkiye’ye gelen Togo Lome Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adama Mawule Kpodar, Esenler Belediyesi Prof. Dr. Sadettin Ökten Şehir Düşünce Merkezi’ni ziyaret etti. 

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 15 Temmuz Millet Bahçesi’ni ve Esenler’de hayata geçen Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesiyle kurulan yeni örnek şehri Rektör Kpodar’a anlattı. 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde oluşturulan fonksiyonlara ve kurulan yeni şehre hayran kalan Kpodar, Togo Lome Üniversitesi ile Prof. Dr. Sadettin Ökten Şehir Düşünce Merkezi arasında bir iş birliği protokolü yapılmasını ve yürütülen tüm projelerle ilgili ortak bir çalışma birliği oluşturulmasını teklif etti.

Göksu, Esenler’de gerçekleştirilen Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesi ile hayata geçirilen insan odaklı şehircilik konseptini şu sözlerle anlattı:

“Şehrimiz sadece mekandan ibaret değildir. Mekanın bir ruhu vardır. Yaşayan bir organizmadır. Mekanı ruhuyla birlikte tanımlayacak bir şehir oluşturmak istedik. Mekanı oluşturduk ancak sosyal dokusuna asla dokunmadık. Şehirde yaşayanları bu mekanla bütünleştirdik.”